PP

     Четвер, 25.04.2024, 11:36



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Травень » 10 » Громадські активісти: потрібні санкції, а не бойкот
11:58
Громадські активісти: потрібні санкції, а не бойкот
УКРАЇНЦІ зі змішаними відчуттями зустріли ідею політичного бойкоту «Євро-2012». Громадські активісти побоюються, що такі дебати стримають і простих уболівальників, і пропонують санкції замість бойкоту.
Останній шанс привернути увагу до ситуації
Також голова Жіночого консорціуму України Марія Алєксєєнко сумнівається, чи можна за допомогою бойкоту футбольного турніру вирішити політичні питання. Водночас вона із розумінням поставилася до таких погроз. Алєксєєва звернула увагу на те, що досі так і не вдалося домогтися від української влади припинення політичних переслідувань. «І Меркель, і Клінтон на знак солідарності з Юлією Тимошенко говорили про це, як тільки могли. Але ніщо не спрацювало. Це останній шанс привернути увагу до ситуації», - прокоментувала Deutsche Welle Алексєєнко.
Європейські політики, у свою чергу, запевняють, що йдеться не про бойкот самої першості, а про політичний бойкот президента Віктора Януковича. Як зауважив в інтерв'ю радіостанції Deutschlandfunk депутат Європарламенту від «зелених» Вернер Шульц, Янукович дискредитував Україну і «зробив все для того, аби витіснити демократію». На думку євродепутата, жоден європейський політик не повинен займати місце на трибуні поруч з цією людиною, «в той час, коли ті, завдяки кому Україні дали право на проведення європейської першості, сидять за ґратами й зазнають знущань».
"Хай блокують рахунки"
Голова Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні Володимир Васильєв пропонує представникам ЄС замість бойкоту «Євро-2012» застосувати до української влади економічні санкції. «Хай блокують рахунки наших політиків, особливо ті, що в офшорах», - каже Васильєв. Він висловив побоювання, що після всіх цих дебатів тепер не лише політики, а й звичайні вболівальники оминатимуть Україну. Васильєв розповів, що українці, які працюють у сфері зеленого туризму, ретельно готувалися до єврочемпіонату, аби хоч щось заробити та більше «прорекламувати» справжню Україну з її непізнаними туристичними маршрутами.
Бойкот зіпсує настрій передусім простим українцям, за рахунок чиїх податків фінансувалася підготовка до футбольної першості, застерігає представник громадської організації «Європатруль» Воробйов. «На «Євро-2012» у нас потратили більше 35 мільярдів гривень. І все це наші гроші, які ми вкладали, аби гостинно зустріти вболівальників. Волонтери готувалися. А тепер лунають заклики бойкотувати наше свято», - обурюється громадський активіст.

Автор Ліля ГРИШКО,
редактор Володимир МЕДЯНИЙ,
Радіо «Німецька хвиля», 4 травня 2012 року
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 784 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: