PP

     Четвер, 28.03.2024, 11:21



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Листопад » 14 » Фестиваль правди знову в Кривому Розі
14:49
Фестиваль правди знову в Кривому Розі
У Кривому Розі наприкінці листопада Криворізьке міське правозахисне товариство і Криворізьке міське об’єднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА знову пропонують учням шкіл і студентам вишів мандрівний фестиваль-показ документальних фільмів. Це кращі фільми Міжнародного фестивалю «Дні документального кіно в Україні», і це видовище ми традиційно (уже поспіль вшосте в Кривому Розі) називаємо фестивалем правди.
Як уже вималювалося у нас під час цих показів, головну увагу організатори мандрівного фестивалю звертатимуть на захист прав людини (а точніше – прав дитини). Адже не секрет, що із правами дитини – далеко не все гаразд у нашому величезному індустріальному місті «руди й металу», в центрі гірничо-металургійного комплексу всієї України. Гадаємо, що підняті в фільмах проблеми матимуть безпосереднє відношенні й до тих, із якими стикаються криворіжці.
Теми фільмів, запропонованих для перегляду криворіжцями, найрізноманітніші, а сам він є традиційним продовженням Міжнародного фестивалю Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який проходив з 23 по 29 березня цього року в Києві.
Це буде перегляд до десятка стрічок виробництва не тільки України, але й, наприклад, Естонії, Канади, Нідерландів. Ми привезли в Кривий Ріг для перегляду фільми про права ув’язнених, про людей з обмеженими можливостями… Особливу ж увагу під час перегляду документальних стрічок ще в Києві привернув скандальний фільм естонської режисерки Маріанни КААТ «Шахта №8», про нелегальну працю дітей у копанках Донецької області. І ми повідомляємо, що цей фільм тепер матимуть нагоду переглянути й криворіжці.
Зрозуміло, що у наших читачів може виникнути ціла низка запитань як щодо фестивалю взагалі, так і щодо мандрівного показу фільмів у Кривому Розі. Тож інформуємо, що всі відповіді можна буде отримати 26 листопада в стінах Криворізького педагогічного інституту Криворізького національного університету о 14-й годині. Там відбуватиметься прес-конференція для представників місцевих ЗМІ й для тих, у кого будуть такі запитання. Але й не тільки там, а також і безпосередньо після перегляду фільмів.
Крім всього іншого, також інформуємо, що свої погляди й міркування щодо тем, піднятих у фільмах мандрівного кінофестивалю, і щодо рівня забезпечення прав людини в Кривому Розі можна висловити й на сторінках нашої газети. Звичайно ж, - після того, як уже цей показ відбудеться. Тим більше, що 10 грудня – День прав людини.
Тож бажаємо всім зацікавленого перегляду запропонованих документальних фільмів і свіжих думок, якими варто поділитися зі своїми земляками.
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 779 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: