PP

     Субота, 20.04.2024, 07:27



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Червень » 17 » Єжи ДАРОВСЬКІ: «Партнерство має план роботи на найближчі два місяці…»
19:49
Єжи ДАРОВСЬКІ: «Партнерство має план роботи на найближчі два місяці…»
Останнім часом до вирішення екологічних проблем нашого великого промислового міста активно долучаються громадські організації. Минулого року в рамках програми «Партнерство з відродження річки Саксагань» та «Кривий Ріг-Нова Гута: партнерство на промислових просторах» польська організація «MILA» (фундація активних людей та міст) разом з Криворізькою агенцією регіонального розвитку і «Екоцентр-К» виступили ініціаторами заснування трисекторального партнерства «Влада-громадські організації - підприємці і підприємства». Його мета – створити реальні механізми відродження річки Саксагані, спираючись на громадську ініціативу і взаємодію партнерів. Цього року секретаріат партнерства очолює Криворізьке міське правозахисне товариство під керівництвом еколога і правознавця Миколи КОРОБКА.
З 29 травня по 1 червня в Кривому Розі уже відбулися робочі зустрічі в рамках нової програми, затвердженої на 2013-й рік. Вона має назву «Промисловий спадок Кривого Рогу та ріка Саксагань. Співробітництво, діалог, демократія». Польська організація «MILA» запропонувала криворізьким партнерам для ознайомлення європейський досвід для розв’язання екологічних проблем. В цьому числі коротко подаємо враження від зустрічей польської сторони Партнерства.
Підсумовуючи результати роботи під час зустрічі у Кривому Розі, координатор проектів асоціації агенцій регіонального розвитку України в Польщі Єжи ДАРОВСЬКІ, зокрема, зазначив:
«Партнерство має план роботи на найближчі два місяці як щодо роботи над створенням парку, так і екомузею: і з вибору території, і з напрямків діяльності. Ми в червні цього року сподіваємося на приїзд десяти українських активістів цього партнерства до Польщі, а потім – далі продовжимо стосунки». Він повідомив також, що вдалося поспілкуватися із заступником міського голови Григорієм ВЕРБИЦЬКИМ, і що ця зустріч була обнадійливою, а тому учасники Партнерства хочуть, щоб це трисекторальне партнерство було справді таким діяльним, як і у Західній Європі.
Ще один діяльний активіст з польської сторони, Барбара КАЖЬОР, яка є президентом фундації «Міста і активні люди» («MILA»), теж поділилася своїми враженнями від початку співпраці.
«Наша делегація з міста Кракова знаходилася у Кривому Розі з 29 травня. Ці дні ми провели дуже продуктивно. Кривий Ріг, зокрема, виявився для нас дуже цікавим під час проведення діагностики території з метою розташування парку й екомузею». Представниця польської сторони, крім цього, розповіла, що особливо зацікавила та частина Центрально-міського району Кривого Рогу, де закладатиметься екологічний музей, що важко було ось так одразу визначитися з місцем для нього, оскільки малося кілька пропозицій. А ще польську сторону дуже приємно вразило, за словами Барбари КАЖЬОР, те, що, як показали зустрічі, в місті багато людей охочих брати участь в реалізації цього проекту.
 

Олена МАКОВІЙ,
м. Кривий Ріг 


  
Єжи ДАРОВСЬКІ. 

  
Єжи ДАРОВСЬКІ з головою Криворізького міського правозахисного товариства Миколою КОРОБКОМ. 

 
Петро ЛИСЕНКО, який з української сторони розробляє і організовує впровадження проекту екомузею. 

 Фото автора.
Переглядів: 1099 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: