PP

     Субота, 20.04.2024, 15:38



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Червень » 30 » ЄВРОАВТОБУС «Об’єднаймо Україну!» побував і у Кривому Розі
12:40
ЄВРОАВТОБУС «Об’єднаймо Україну!» побував і у Кривому Розі

Всеукраїнська інформаційно-просвітницька акція “Євроавтобус “Об'єднаймо Україну” дісталася сьогодні 13 червня, і нашого, наскрізь пронизаного ординсько-азійськими традиціями, Кривого Рогу й зупинився на Арт-майдані. Її організатори, Володимир ЄРМОЛЕНКО, Катерина ГРИГОРЕНКО та інші (всього — 10 чоловік) після Кіровограду приїіхали до нашого міста з інформацією про Європейський Союз, з книжками, з круасанами, з картами та з іншими цікавими речами. Зокрема, - з кольоровими світлинами з річних частин Євросоюзу (в рамках фотовиставки “ЄВРОсушка”). Були зацікавлені розмови, обмін інформацією, і найбільше всьому цьому раділи діти, які прийшли сюди самі або з мамами. На жаль, наша азійсько-ординського штибу влада, яка звикла зганяти людей юрмищами на різні свої пропагандистські заходи, не потурбувалася як належить щодо інформування про цю акцію. євроагітаторів до нашого міста. Тоді були б тут не десятки людей, а — сотні і, можливо, - навіть тисячі.
Як сказала координатор інформаційної кампанії представництва ЄС “Будуємо Європу в Україні”, ця ініціатива має бути в чотирьох містах України. За її словами, в рамках цієї просвітницької ініціативи, вони “хочуть розповісти людям більше про Європу, про європейські цінності і про важливість єдності українців саме в такий складний час”. Вона підкреслила, що “Європа наспрпавді для нас є прикладом миру. Чому ми прагнемо до Європи? Тому що ми прагнемо миру. Прагнемо єдності й цілісності України. У нас — вулична бібліотека, конкурси та вікторини на європейську тематику, всі бажаючі можуть долучитися до майстер-класу з плетіння українського прапора. І ми залишимо такий прапор на память кожному місту. Також у нас витавка, яка називається “ЄВРОсушка” (там фото з європейських та українських міст) А ще будуть лекції, бажаючі можуть пригоститися кавою, круасаном”
З цікавими розповідями-лекціями про Європу і європейські цінності виступив кандидат наук, директор європейського проекту “Інтерньюз Україна”. Володимир ЄРМОЛЕНКО. Від повідаючи на наші запитання, він сказав, що цю ініціативу започаткувала дипломатична служба Євросоюзу. За його словами, те, що вони роблять, це, з одного боку є просвітницькою місією, а з іншого — це акція, спрямована на солідарність. У Кіровограді, де ЄВРОАВТОБУС перед цим побував, було кілька сотень людей.
Ті криворіжці, які прийшли того дня, не пожлкували, бо дізналися багато цікавого, скуштували каву і круасани й взагалі непогано розважилися. Звичайно ж, отриману інформацію вони передадуть своїм знайомим і сусідам з того числа людей, які переймаються не лише своїми внутрішньосімейними інтересами й проблемами, а й також намагаються бути в курсі того, чим живе Європа, українське суспільство. З тих, яким цікаво, що виграє Україна, коли люди будуть намагатимуться захищати свої права, а не сліпо підкорюватися будь-яким наказам збоку влади, яка насправді повинна переусім саме їм служити.
Приємно було спостерігати за тим, як молоді люди ставили запитання організаторам, з якою цікавістю діти спостерігали за всім і самі долучалися до того чи іншого дійства в рамках цього заходу. Ну, а ті з наших читачів, які хотіли б побувати на подібних заходах, котрі ініціюються євроінтеграторського штибу організаторами, але не зміг це зробити, мають висловлювати свої претензії на адресу місцевої влади, яка на словах час від часу заявляє про нібито свої євро прагнення, а реально більше переймається іншими інтересами та заходами.

Сергій ЗІНЧЕНКО, Олена МАКОВІЙ.

НА СВІТЛИНАХ:


про Європу розповідає криворіжцям Володимир ЄРМОЛЕНКО;


один з організаторів заходу катерина ГРИГОРЕНКО;


ЄВРОАВТОБУС на Арт-майдані в Кривому Розі;








криворіжці на заходах ЄВРОАВТОБУСА.

Фото Сергія ЗІНЧЕНКА

Переглядів: 655 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: