PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 14:23



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Вересень » 14 » ЄС глибоко розчарований рішенням Вищого суду в справі ТИМОШЕНКО
20:03
ЄС глибоко розчарований рішенням Вищого суду в справі ТИМОШЕНКО
ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СОЮЗ глибоко розчарований у зв’язку з ухваленим рішенням за касацією екс-прем’єра Юлії Тимошенко в «газовій справі». «Ми з жалем відзначили рішення Вищого спеціалізованого суду України. Ми глибоко розчаровані наслідками поточної ситуації, коли два важливі лідери опозиції не зможуть узяти участь у майбутніх парламентських виборах, коли суд не поважає міжнародних стандартів щодо справедливого, прозорого процесу», – заявив у середу в Брюсселі представник Європейської Комісії Майкл Манн.
Він знову наголосив на «важливості для української влади зробити конкретні кроки, щоб вирішити системні проблеми судової системи, а також вибіркового правосуддя, зокрема справ Тимошенко, Луценка та інших», а також не допускати повторення таких ситуацій у майбутньому. «Ми також із занепокоєнням сприйняли новий вирок щодо Луценка. Ми й надалі пильно стежитимемо за розвитком ситуації, пов’язаної зі справами стосовно Тимошенко, Луценка та інших», – сказав Манн.
Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ України залишив у силі вирок Тимошенко в «газовій справі», згідно з яким її засуджено до семи років позбавлення волі. Раніше Луценка суд визнав винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі.

Сайт «Радіо «Свобода», 29 серпня 2012 року.
Переглядів: 708 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: