PP

     Четвер, 28.03.2024, 14:25



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Січень » 16 » Державна друкарня відмовилася друкувати «Кримську світлицю»
21:50
Державна друкарня відмовилася друкувати «Кримську світлицю»
КЕРІВНИКИ державного підприємства «Журнально-газетне видавництво» Міністерства культури і туризму України заборонило друк другого числа єдиної в Криму україномовної газети «Кримська світлиця» в сімферопольській державній друкарні «Таврида». Про це Радіо «Свобода» повідомив Віктор КАЧУЛА, якого напередодні нового року звільнили з посади головного редактора цього видання. За його словами, державне видавництво Мінкульту наполягає на тому, що саме воно є видавцем «Кримської світлиці».
Віктор КАЧУЛА повідомив, що як головний редактор оскаржив у суді своє звільнення з посади, а трудовий колектив редакції, який є співзасновником видання, вирішив самостійно видавати газету.
Черговий номер газети поки що розміщений в інтернеті на сайті видання.
29 грудня 2009 року директор Державного журнально-газетного видавництва Віталій САТАРЕНКО підписав завізований міністром культури і туризму України Василем ВОВКУНОМ наказ про звільнення багатолітнього головного редактора «Кримської світлиці» Віктора КАЧУЛИ з посади. Причиною його звільнення названо «систематичні порушення вимог наказів та розпоряджень» і «неналежне виконання службових обов’язків». Сам редактор, заслужений журналіст України Віктор КАЧУЛА заявив раніше, що урядові чиновники натякали, що на шпальтах видання «занадто багато Президента та патріотичної тематики».
1 січня 2010 року за розпорядженням з Києва кримська дирекція «Укрпошти» відмовилася доставляти перше число «Кримської світлиці» до передплатників.
Сьогодні ж 15 громадсько-політичних організацій Криму у зверненні до Президента Віктора ЮЩЕНКА і Прем’єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО події довкола «Кримської світлиці» назвали «антиукраїнськими та антидержавними» і спробою знищення єдиної в автономії україномовної газети.
Громадсько-політична і літературна газета «Кримська світлиця» виходить у Сімферополі з кінця грудня 1992 року. Останні два роки співзасновником видання стало Міністерство культури і туризму України. Виходить щотижня на 16-24 сторінках накладом близько 3 тисяч примірників. Колектив газети також видає дитячий щомісячник «Джерельце».
Радіо «Свобода», 11 січня 2010 року
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1206 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: