PP

     Субота, 20.04.2024, 13:23



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Листопад » 12 » Чи вирвемося з-під впливу країни зґвалтованих душ ?
20:09
Чи вирвемося з-під впливу країни зґвалтованих душ ?

Країна згвалтованих душ, яка широко відома у світі під абревіатурою «СССР», після свого розпаду ще й досі не вмерла. Бо на велику глибину в ті душі було висіяні зерна зла внаслідок повсюдного знищення священиків і храмів та переслідування істинно віруючих у силу Творця людей майже сто років тому. До того ж, вожді і натхненники злодіяння Володимир Ленін і Йосип Сталін, які заснували ту країну, а також по-рабськи їм вірні їхні послідовники широко розтиражували ті руйнівні зловісні ідеї та рік за роком, десятиліття за десятиліттям просували у всі, без винятку, владні структури найбільш активних їх носіїв. Тому-то ми й досі живемо не у вільній Українській державі, а на руїнах ще тієї старої країни згвалтованих душ або по-іншому: на руїнах «імперії зла» (за визначенням президента США Рональда Рейгана). І тому ще й сьогодні значна частина людей перебуває під впливом тих ідей.
Криворізьке міське об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА і Криворізьке міське правозахисне товариство під керівництвом народного депутата України першого скликання Миколи КОРОБКА рік за роком послідовно проводять антирадянську просвітницьку роботу та постійно активізують свою діяльність із захисту прав людини, громадянина України, із орієнтацією на європейські цінності. І ще одним кроком у цьому напрямку на базі створеного в Кривому Розі Партнерства з відродження річки Саксагань стала організація Криворізького екомузею, другого на всю Україну, який минулого року отримав назву «Оберіг».
Наприкінці жовтня за ініціативи його аніматора Петра ЛИСЕНКА було організовано черговий захід біля руїн будинку мецената і офіцера Федора МЕРШАВЦЕВА поблизу Криворізького музичного училища задля того, аби активніше включилася у справу організації музею широка громадськість і щоб криворіжці отримали певну інформацію стосовно цього.
Відкриваючи цей захід, Петро ЛИСЕНКО зазначив, що нині «дуже важлива активність мешканців зі збереження спадщини в тому місці, де вона існувала, існує, щоб її відродити, зберегти й передати наступним поколінням» Він підкреслив, що «наприкінці року ми вирішили зосередитися саме на тих об’єктах, які є очевидно загрожуваними, а об’єкт, який стосується спадщини Федора Матвійовича МЕРШАВЦЕВА, на наш погляд, теж є очевидно загрожуваним. Основний обєкт – це знищений парк-сад, знищений будинок, а також знищене й забувається саме ім’я Федора Матвійовича. Між тим, 1 січня (наші активісти підняли ці дані) буде відзначатися 180 років від дня його народження. І цією акцією ми повинні зробити перші кроки із гідного вшанування його пам’яті, щоб спочатку відзначити ювілей, а потім – розпочати широке висвітлення його діяльності».
Того дня група активістів встановила на місці, поблизу якого ще кілька років тому стояв будинок Федора Мершавцева, інформаційний плакат про забутого місцевою владою мецената, а керівник місцевої громадської організації «Ліга культури» художник В’ячеслав Страннік сказав, що навесні висадять тут вишневі дерева, аби той громадський сад відродити. На цьому зібранні багато цікавої інформації подав про Федора Мершавцева, його родичів та інших криворізьких меценатів Олександр Мельник, провідний працівник Криворізького історико-краєзнавчого музею. До речі, він також запропонував перейменувати парк імені газети «Правда», «яка не має жодного прямого стосунку до Кривого Рогу» на парк імені Федора Мершавцева. Після проведення заходу активісти продовжили своє спілкування під час чаювання у одному із сусідніх кафе.
Дуже хочеться вірити, що цей і подібний до нього заходи сприятимуть тому, що та країна згвалтованих душ все більше віддалютиметься від нас і ми нарешті вирвемося з-під її впливу. Всі. Але до цього, з огляду на сьогочасні криворізькі реалії, ще далеко.

Сергій ЗІНЧЕНКО

На світлинах:


встановлено інформаційний плакат;


Петро ЛИСЕНКО і Олександр МЕЛЬНИК.
Фото автора.

Переглядів: 643 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: