PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 15:46



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Грудень » 26 » Арсеній ПУШКАРЕНКО: „Байдужість молоді щодо громадського життя – дуже небезпечне”
20:46
Арсеній ПУШКАРЕНКО: „Байдужість молоді щодо громадського життя – дуже небезпечне”
Головною проблемою функціонування сучасних молодіжних організацій є відсутність фінансування їхньої діяльності, несерйозне ставлення до них з боку громадських і державних структур. Байдужість молоді щодо громадського життя – дуже небезпечна. Найчастіше включається в громадське життя та молодь, яка прагне реалізувати свої таланти, відчуваючи незадоволення діяльністю урядових органів.
Проте, із досвіду діяльності очолюваної мною організації „Патріот” скажу, що фінансування далеко не завжди є тією проблемою, яка може вплинути на проведення тієї чи іншої акції. Вважаю, що більш серйозна проблема – відсутність у багатьох молодих людей бажання займатися громадською роботою, тому ми закликаємо молодь до співпраці з молодіжним крилом УНР.
Серед опитаних під час дослідження „Становище молоді в Україні” 43% стверджують, що в Україні існує достатній доступ до всіх інформаційних ресурсів. Найдоступнішим є телебачення (88%), найменш доступним – Інтернет (34%).
Ця теза показує, настільки важливою для нас є співпраця із засобами масової інформації. Зважаючи на те, що якісних програм для молоді на екранах наших телевізорів не так і багато, а більшість рейтингових – російськомовні, ми активно підтримуємо чітку позицію Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо українського ефіру (ст. 10 Закону України „Про телебачення і радіомовлення” передбачає, що телерадіоорганізації ведуть передачі державною мовою). В минулому році наша молодіжна організація провела мітинг на Хрещатику на підтримку вітчизняних телеканалів і української мови в ефірі. Українські частоти, які за Конституцією є невід’ємною частиною власності українського народу, ми повинні реально заповнити українським змістом.
Залишається проблемою доступність освіти. Майже половина опитаних вважає, що частині молоді вища освіта взагалі недоступна. Це свідчить про низку проблем не лише в системі освіти, а й в суспільстві в цілому. Особливо ж це стосується рівня підготовки в сільській школі, скрутного матеріального становища багатьох сімей, ослаблення громадського і державного контролю за розподілом ресурсів.

Арсеній ПУШКАРЕНКО,
студент 1 курсу філософського факультету Київського університету імені Тараса ШЕВЧЕНКА

Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 2013 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: