PP

     Четвер, 25.04.2024, 22:17



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Серпень » 28 » The New York Times вважає, що Росія розпочала проти України грузинський сценарій
14:43
The New York Times вважає, що Росія розпочала проти України грузинський сценарій
       The New York Times опублікували статтю «Послання МЕДВЄДЄВА» (Medvedev’s Message). Аналітики газети розглядають послання МЕДВЄДЄВА до ЮЩЕНКА в контексті останніх вчинків президента РФ: зустріч з військами, що брали участь у вторгненні до Грузії, і внесення до Думи законопроекту, ухвалення якого дозволить оперативно використовувати російську армію за межами країни.

Автори статті упевнені в тому, що головною метою послання було не обчорнити президента України, «рейтинг якого і так ледве досягає 3%, якщо вірити соціологічним опитуванням, а скоріше ескалація і без цього напружених після газової війни взаємин між країнами». Як украй агресивний тон послання, так і акцентування в нім уваги на основних суперечностях не залишає сумнівів щодо намірів російського президента, - пише видання.

Якщо подібне послання - це всього лише спосіб втрутитися у внутрішню політику України і вплинути на результат президентських виборів, то це трапляється не вперше, відзначають автори статті. У 2004 році Росія також офіційно підтримувала проросійського кандидата ЯНУКОВИЧА. Проте західні аналітики схиляються до того, щоб розглядати тертя між Росією і Україною як повторення ситуації, що склалася між Росією і Грузією напередодні військового конфлікту.

Автори припускають, що, якщо послання свідчить про готовність Росії до військових дій, то місцем зіткнення швидше за все стане Кримський півострів з переважаючим російським населенням: «Чи означає послання МЕДВЄДЄВА, що чаша терпіння Росії у взаєминах з Україною переповнена, що Росія готується до рішучих дій - повернення в її межі Кримського півострова, наприклад, з його переважно російським населенням?»

Автори статті резюмують: подібні дії Російської Федерації завдадуть непоправної шкоди її взаєминам з Європою і Сполученими Штатами.

За матеріалами журналу «Фокус».

     
proUA.com, 21 серпня 2009 року

Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1239 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: