PP

     Субота, 27.04.2024, 00:53



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Квітень » 25 » Переглянули спектакль про Тараса ШЕВЧЕНКА
21:16
Переглянули спектакль про Тараса ШЕВЧЕНКА

10 квітня близько чотирьох сотень школярів-семикласників із шкіл Верхньодніпровського району стали глядачами спектаклю «Бал», чудово зіграного на сцені районного будинку культури акторами

Дніпропетровського драматичного театру. Це була яскрава розповідь про один із епізодів життя Тараса Григоровича ШЕВЧЕНКА під час зустрічі з українцями в помісті графа Репніна. Українці були майже такими як зараз: одні-зарозумілі багатії, що сприймали художника і поета як кріпака, просто людину, інші - не знали його в обличчя, але знали його геніальну поезію світового рівня, а ще одні шанували за прекрасні портрети, за які дорого платять, але більшість - сприймали душею його поезію, на слова якої співали пісні.

Все це чудово представили юним глядачам актори театру імені Тараса ШЕВЧЕНКА за участю й організацією народної артистки України Лідії КУШКОВОЇ. Дивовижний світ театру прийшов в наше місто до школярів, більшість із яких побачила український театр раз в житті. І українське слово, українська пісня з вуст талановитих молодих українських акторів дійшли до юних українських душ, що тепер стануть ближче до рідного краю, до рідного слова.

Щоправда, далеко не всі із цікавістю спостерігали за подіями на сцені: хто грався мобілкою, інші перемовлялися між собою про щось своє й іноді утворюване внаслідок такої поведінки ніби суцільне гудіння відволікало тих із дітей, кого спектакль про життя Тараса Григоровича справді хвилював і цікавив.

І я бачив, що таких вдячних глядачів усе-таки було значно більше.

  Михайло СИМОНЕНКО,
голова Верхньодніпровської районної організації ВУТ «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА,

На світлинах: епізод із театрального дійства; діти зацікавлено спостерігають за перебігом подій на сцені.

Фото автора.


Категорія: КОРИСТУВАЧИ САЙТУ | Переглядів: 1456 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: