PP

     П`ятниця, 26.04.2024, 02:01



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Квітень » 25 » Про «Валізи вражень»
20:44
Про «Валізи вражень»

На фестивалі багато з глядачів мали змогу бачити цікаві творчі роботи з фотоінсталяції на виставці під назвою «Валізи вражень». Її автори й організатори –

Дар’я АВЕРЧЕНКО (піар-менеджер фестивалю)

і режисер Роман БОНДАРЧУК.

Родзинка цієї виставки в тому, що самі високої якості світлини певним чином були вмонтовані у стінки валіз та ще й по-особливому освітлені. А сама ідея, як розповіли ці молоді творці, виникла у них перед поїздкою до Ізраїлю. Роман БОНДАРЧУК як режисер документального фільму «Радуниця», а Дар’я АВЕРЧЕНКО як його сценарист повезли туди цей фільм за підтримки Німецького культурного центру «Гете-інститут», і він був включений до конкурсної програми ХІІ Тель-Авівського кінофестивалю, який проходив у червні 2008 року. Його високо оцінили і організатори, і журі, в результаті чого фільм «Радуниця» став переможцем тамтешнього конкурсу під назвою «Всі люди народжуються вільними та рівними». Щасливі переможці мали змогу поїздити гостинною країною й зробити силу-силенну знімків. Найкращі і найзмістовніші якраз і були представлені у Києві на цьогорічному фестивалі документального кіно.

Під час демонстрації свого творчого продукту до авторів підходили численні гості , розпитували як про саму ідею, так і про фільми й подальші плани. А потім ділилися враженнями між собою, як наприклад,

голова оргкомітету цього фестивалю Алла ТЮТЮННИК і керівник делегації-регіонального партнера фестивалю від Кривого Рогу, голова Криворізького міського об’єднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА Микола КОРОБКО.

Організатори виставки розповіли, що під час її підготовки багато про що дізналися, познайомилися із життям абсолютно різних людей (і не тільки за кордоном України, а й тут, у Києві). Наприклад, вони зовсім по-новому побачили ринок на Куренівці, на якому, зокрема, зустрічаються люди, які торгують і обмінюються валізами. Виявляється, що для них чи не найважливішим моментом у їхній діяльності є спілкування, де можна відкрити душу одне одному й розповісти неповторні історії зі свого життя.
Та гості фестивалю активно цікавилися не тільки самими світлинами і тим, що на них було зображено, але й фільмом «Радуниця», який демонструвався у Києві минулого року, в рамках 5-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини. Їх найбільше вразило з розповідей про цей фільм два моменти. По-перше, у ньому йдеться про роз’єднані кордонами між Росією, Україною та Білорусією родини, а по-друге – творців фільму постійно запрошують приїхати з фільмом у різні країни, і його побачили вже жителі більше сорока країн, в тому числі, - далекого Китаю. 

 Сергій ЗІНЧЕНКО



Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1070 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: