PP

     Четвер, 28.03.2024, 10:37



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Лютий » 1 » Конференція до Дня Соборності України
21:41
Конференція до Дня Соборності України

22 січня о 14-й годині в Січеславі (Дніпропетровську) обласна «Просвіта» ім.. Тараса ШЕВЧЕНКА разом із Дніпропетровською облдержадміністрацією провели науково-практичну конференцію, яка була присвячена 90-й річниці проголошення Акту злуки західних та східних українських земель. 


Близько двохсот її учасників (а серед них було багато студентів) мали змогу не тільки почути повноцінну інформацію про визначну подію в історії України, але й переглянути численні фотодокументи. А урочисто відкрив конференцію голова Дніпропетровського обласного обєднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА Микола КОВАЛЕНКО. Далі і ґрунтовними доповідями виступили кандидат історичних наук О.ІЩЕНКО та голова Дніпропетровської міської організації імені Тараса ШЕВЧЕНКА Анатолій ПОПОВСЬКИЙ.


З найкращими побажаннями до учасників конференції звернулася заступник начальника управлянні з внутрішньої політики Дніпропетровської облдержадміністрації Тамара АНДРУЩЕНКО та керівник Дніпропетровського педагогічного училища Ірина Василева.. 
Керівництво обласної просвітянської організації також звернулася до учасників конференції з пропозицією про передплату часописів «Слово Просвіти», «Літературна Україна» та «Промінь просвіти», оскільки в цих виданнях подається чимало інформації про визначні події з історії України та з проблемних питань із життя сучасної Української держави.

 

Михайло СИМОНЕНКО,

На світлинах: Микола КОВАЛЕНКО і Тамара АНДРУЩЕНКО (в центрі) серед учасників конференції; під час відкриття конференції.
  Фото автора.



Категорія: ПРОСВІТА-ДНІПРОПЕТРОВСЬК | Переглядів: 1655 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: