PP

     Четвер, 25.04.2024, 18:56



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Лютий » 1 » Жовтоводському ансамблю «Відродження незабаром виповниться п’ятнадцять
22:10
Жовтоводському ансамблю «Відродження незабаром виповниться п’ятнадцять

Самодіяльний фольклорний колектив народної пісні «Відродження» із Жовтих Вод, яким керує Галина ГОРІНОВА, було створено 12 квітня 1994 року. Він залюбки брав участь у тих заходах, які проводили жовтоводські просвітяни. Тому тамтешній керівник організації ВУТ «Просвіта» імені Тараса Шевченка Наталя ,,,, аби нагадати нам про цей ювілей, надіслала інформаційний матеріал про нього із нагадуванням, що колектив цей став лауреатом всеукраїнського фестивалю піснеспіву «Від Різдва до Різдва», а також двічі був дипломантом ще одного всеукраїнського фестивалю, який проходив у 200-2006 роках у Дніпропетровську.
Як підказують самі учасники колективу, назву «Відродження» він отримав через те, що одним із завдань, які вони перед собою поставили. Було «відродження забутих народних пісень та обрядів». Перший свій концерт колектив дав у липні 1994 року на дитячому пляжі.
Потрібно підкреслити, що учасники цього фольклорного колективу – не тільки із Жовтих Вод, і не тільки з Дніпропетровщини. Так, із Кіровоградської області Марія СТЕНЬ і Катерина ВІТРЕНКО. А вже сама Галина ГОРІНОВА, Поліна НАТАЛЬЧЕНКО і Раїса ЄСІНА – із Дніпропетровщини.
Редакція обіцяє, що розповідь про жовтоводські «Відродження» буде в одному з найближчих чисел нашого часопису, причому – із світлинами. А поки що вітаємо цей ансамбль і всіх його учасників. Висловлюємо свою подяку за те, що вони беруть активну участь у просвітянських заходах і зичимо їм нових творчих перемог.  



Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1293 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: