PP

     Субота, 20.04.2024, 09:30



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Грудень » 18 » «ЗА ПОКЛИКОМ СЕРЦЯ МИ ЙДЕМО НА ТАКІ АКЦІЇ»
13:32
«ЗА ПОКЛИКОМ СЕРЦЯ МИ ЙДЕМО НА ТАКІ АКЦІЇ»
ПРЕДСТАВНИКИ громадських організацій, правозахисники, небайдужі громадяни 10 грудня прийшли до стін Криворізької міської ради, де працює і її виконком, щоб у Міжнародний День прав людини висловити своє обурення станом прав людини в Україні, зокрема, - в Кривому Розі.. Ініціатори цієї акції протесту також мали за мету дати старт громадянській кампанії, спрямованій проти наступу мережі магазинів «Семейка» на тротуари та зупинки міста під назвою «Чи потрібна нам ця «Семейка»?». Акція відбувалась без партійної символіки, під державним прапором. Тут виступили громадські активісти, котрі дали у своїх виступах оцінку діяльності місцевої влади та владі в Україні в цілому.
Зокрема, голова Криворізького правозахисного товариства Микола КОРОБКО, звертаючись до учасників акції протесту, підкреслив наступне: «…Вперше ми так більш-менш зібралися до Дня прав людини 10 грудня. А ми мали б тут бути кожного року. - Щоб видно було, що ми є народ, а не окремі купки громадян. Якщо нас буде небагато, то з нас просто будуть насміхатися. А коли тут побачать море людей, то вони (мається на увазі чиновники) знатимуть, що з цими людьми треба рахуватися. Тому я закликаю вас відстоювати свої права! Давайте будемо частіше вчитуватися в закони і намагатися вимагати від влади, щоб ті закони виконувалися! Давайте будемо в той час, коли підходять вибори, не просто купуватися на тимчасові подачки, а дивитися глибше! Адже коли йдуть вибори до місцевих рад, невже ми не знаємо один одного для того, щоб у районі були не ті, що одностайно голосують так, як у Верховній Раді за помахом ЧЕЧЕТОВА, Та і як вони можуть проголосувати інакше, якщо вони всі - від Партії регіонів, якщо вони всі поставлені владою і підтримані… і ми мовчки їх підтримували. Тому давайте будемо критичними! Давайте будемо людьми! Давайте боротися за наші права! Слава Україні!»

 
виступає Микола КОРОБКО 

А голова громадської ради Криворіжжя, ініціатор акції Ірина ТУРОВСЬКА, посеред іншого, зазначила: «Коли на такі акції буде більше приходити людей, я буду знати, що в цьому є частка і моєї роботи. І я буду її робити стільки, скільки в мене вистачить сил. Плакати, які сьогодні тут є, не випадкові; (цитує напис на одному з них) «Рудана», «Криворіжжя», «Червоний гірник» - прислужники ганебної влади». Коли ми, громадяни міста, не на запрошення мера, не на запрошення виконкому, а за покликом серця йдемо на такі акції, чи часто ви бачили представників цих засобів масової інформації? Ні. Ми звертаємося до них у письмовому вигляді висвітлити наші заходи, а вони не приходять. Незадовго до цієї акції я подала звернення надати можливість представникам громадськості міста, громадських організацій виступити на телебаченні і розповісти про нашу діяльність. Та і «Рудана», і «Криворіжжя», напевно порадившись, відповіли: «А у місті у нас аж цілих п’ятсот громадських організацій, і нема зали, щоб запросити усіх…» Тому ми чітко знаємо, що це - не журналісти…»

 
виступає Ірина ТУРОВСЬКА 

Учасники протестної акції уважно вислухали виступ координатора ініціативної групи із самоорганізації громади мікрорайону Всебратське-2 (Макулан) Петра ЛИСЕНКА, підтримавши виступаючого вигуками «Ганьба!» на адресу місцевої влади. А у своєму виступі Петро ЛИСЕНКО сказав: «…Буду говорити більш спокійно. Тому що коли людина йде до бою, вона повинна робити цю справу з холодною головою і дуже виважено. «Макулан» пішов до бою ще 25 жовтня цього року, коли люди вийшли на протест проти незрозумілої забудови цією «Сімейкою». На сьогоднішній день ми отримали офіційного листа від архітектури міста за підписом ГНАТОВСЬКО: «Замовнику відмовити». Ці дії влади спонукали нас – громадян мешканців Макулану, дійти висновку, що ми повинні самоорганізовуватися. Завдяки спільним діям з Криворізьким міським правозахисним товариством ми започаткували створення ініціативної групи самоорганізації представників територіальної громади мікрорайону Макулан. Ми започаткували збір підписів, щоб територіальна громада сама висловилася – чи вона «ЗА» чи «НІ»: щоби влада з нами рахувалася, щоб кожне її управлінське рішення, яке стосується зміни якихось параметрів життя в будинках, мікрорайоні… щоб всі ці рішення попередньо обговорювалися з представниками територіальної громади. Не з тими представниками, яких вважає влада за представників, а з тими представниками, яких обирає безпосередньо територіальна громада. Нам закидають, що нібито на мікрорайоні Макулан відбувалась нарада з якимись будинковими комітетами. Але ми до цих пір не знаємо в обличчя… хоча б одного голову будинкового комітету. Чому? А тому, що влада не спромоглася їх зробити цими головами навіть на папері. Ганьба!
Стосовно ж того, чи вичерпані правові методи, чи ні…. Всі методи які стосуються захисту прав людини, які проголошені у міжнародних конвенціях по захисту прав людини до яких долучилася українська держава… ВСІ ВОНИ Є ДЛЯ НАС ПРАВОВИМИ! Ми маємо право відстоювати свій життєвий простір. Своє право, щоб у своїй оселі керувати самому. Тому той, хто посягає на це право, повинен піти геть з тієї території яка вважається нашим життєвим простором. Наступний наш крок буде такий. Цей майданчик (бетонний фундамент для «Сімейки» на Макулані) до цих пір стоїть під 51-м будинком. І люди стурбовані: «ніби це незаконно, а він все там ще існує.»

 
до учасників акції звертається Петро ЛИСЕНКО 

Шлях перший: ми запропонували на ресурсному центрі в інтернеті) прийти до нас представнику інспекції (має на увазі начальника криворізького регіонального відділу інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Дніпропетровській області Ольгу АНДРОЩУК- РЕД.) і бути присутнім під час того, як ми будемо ліквідовувати цей майданчик, і - щоб ми разом з нею склали акт стосовно виконаних нами робіт. Звичайно ж, ми будемо вимагати щоб нам оплатили ці роботи. А тому треба буде ще відновити дерновий шар на клумбі. Ми вважаємо, що це реально і так буде зроблено.
Але й інший шлях є. Можна дозволити розміститися на цьому майданчику бабусям, що у нас там на перехресті продають свої овочі. Вони там зараз - майже на проїжджій частині. А ми б їм забезпечили і облаштування, і охорону. Звичайно ж - правовим шляхом, погодивши із відповідними структурами. Я маю на увазі працівників виконкому. Це менеджери, яких ми найняли. Вони повинні виконати те, що ми їм будемо доручати…».
На цій протестній акції також було висловлено невдоволення діями влади від імені чорнобильців, дітей війни та інвалідів.

 
учасники акції протесту



Відео про акцію.
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 857 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: