PP

     Субота, 20.04.2024, 13:25



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Серпень » 31 » Тих, котрі дозволяли експериментувати над людьми, називали ще й фашистами
14:49
Тих, котрі дозволяли експериментувати над людьми, називали ще й фашистами
Слуга мертвого слова

У справі стосовно надання невідкладної допомоги інвалідам 1-ї групи, про що йшлося матеріалі нашої газети в числі 14-му за цей рік під назвою «Лікарі і чиновники штовхають на смерть беззахисних хворих із Кривого Рогу?», немає поки що жодного позитивного поступу. Є лише впевненість у тому, що своєю позицією, діями та відписками у відповідь на звернення самих хворих та на інформаційний запит газети, голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації О. Ю. ВІЛКУЛ, його заступник Г.П. ТЕМНИК та головний лікар КЗ «Дніпропетровська обласна клінічна лікарня імені І.І.МЕЧНИКОВА» В.О.ПАВЛОВ зробили впевнені кроки до отримання звання «Слуга мертвого слова». Так, бо в листі-відповіді на інформаційний запит редакції газети «Промінь Просвіти» до голови облдержадміністрації, підписаному Г.П.ТЕМНИКОМ, повідомляється, зокрема, про таке: «Згідно з листом адміністрації КЗ «Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. МЕЧНИКОВА» від 08.08.2011 № 1/559, 05.05.2011 комісією у складі фахівців лікарні проведено перевірку роботи відділення амбулаторного гемодіалізу у м. Кривий Ріг, під час якої проаналізовані дані медичної документації, результати додаткових методів обстеження. Проведено огляд пацієнтів, які дали на це згоду, корекція лікування. Комісією не виявлено об’єктивних даних щодо погіршення стану оглянутих хворих після застосування діалізаторів RENAK PS виробництва KAWASUMI LABORATORIES, INC та зроблено висновок про адекватність сеансів гемодіалізу, що проводяться».
Але річ у тім, що ситуація істотно загострюється, оскільки група цих інвалідів (попри висновки комісії) наполягає на тому, що стан їхнього здоров’я значно погіршується у разі застосування під час гемодіалізу вищеназваних діалізаторів. Тому вони опиняються перед вибором: або купувати інші діалізатори, які не впливають негативно на їхнє здоров’я (витрачаючи при цьому кожним на їх придбання щотижня приблизно по 1200 гривень, хоча всі їхні фінансові можливості вже вичерпані й вони перебувають у глибокій борговій ямі), або ж змиритися із тим, що вони приречені на смерть, коли будуть під час сеансів гемодіалізу застосовувати діалізатори RENAK. З цієї причини частина з них знову звернулася до редакції, в результаті чого було записано відеозвернення з благанням про допомогу, яке виставили в мережі FB в Інтернеті. Крім того, підготовлено ще один лист-звернення в Міністерство охорони здоров’я України. В ньому, зокрема, зазначається, що влада Дніпропетровської області не відреагувала позитивно на рекомендацію цього державного органу: «просимо розглянути порушені у зверненні питання, забезпечити гр. ЛАРІОНОВУ О.Б. та ін. необхідним лікуванням, згідно медичних показань, відповідно до чинного законодавства» (на світлині).

Віриться, що ця рекомендація спрямована не на те, щоб давати відписки й вистеляти хворим дорогу на той світ. Що ж стосується безпосередньо виконавців цієї рекомендації, то мені здається, що вони не будуть експериментувати над хворими людьми, при цьому ще й порушуючи їхні конституційні права (ст.ст. 27 і 28 Конституції України). Мені ж бо відомо, що подібного роду «експериментаторів» називали в народі і нелюдами, і фашистами.
Сергій ЗІНЧЕНКО.
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 842 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: