PP

     Субота, 20.04.2024, 11:44



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Червень » 25 » Прокуратура, СБУ, МНС, які можна назвати ознаки злочину в таких діях?
19:47
Прокуратура, СБУ, МНС, які можна назвати ознаки злочину в таких діях?
Уже цілий рік, починаючи з матеріалу «Чи дограється влада Кривого Рогу до катастрофи біля «Джеронімо»?», газета «Промінь Просвіти» подає публікації про ситуацію, яка склалася навколо будинку №1 на вулиці ПУШКІНА та його мешканців. Зокрема, у числі 7-му за квітень цього року в кореспонденції «На вулиці ПУШКІНА правлять бал терористи?» було названо чимало фактів, які в результаті можуть призвести до катастрофи й загибелі людей, що тут проживають, а також – про те, що влада мовчить у відповідь на ці публікації та звернення громадян і нічого не робить, аби такої небезпеки уникнути. Так, у відповідь на наш інформаційний запит до міського голови міста Кривого Рогу Юрія ВІЛКУЛА надійшла фактична відписка (частково – з нісенітницею), в якій, зокрема, голова районної у місті ради (Центрально-міського району) Ірина САЛТОВСЬКА всерйоз стверджувала: «По суті інформаційного запиту повідомляю, що теперішній технічний стан житлового будинку №1 на вул. ПУШКІНА задовільний та не пов'язаний з вбудованими у перший поверх будинку об’єктами бізнесу, а виник унаслідок його тривалої експлуатації». Цікаво, що незадовго після такої «відповіді» день 16 квітня мало не став останнім у житті для жителів будинку, бо тоді вночі відбулося раптове загоряння тимчасової електропроводки в під’їзді на сходовому майданчику і лише дивом вдалося відвернути лихо. Однак з того часу місцева влада, так би мовити, навіть вухом не повела і, як і раніше, залишається бездіяльною.
16 травня, посилаючись одразу на кілька пунктів Закону України «Про основи національної безпеки України», редакція газети звернулася з інформаційним запитом до голови УСБУ в Дніпропетровській області Володимира ВЕРХОГЛЯДА. В тому запиті говорилося про наступне:
«за період із червня минулого року до часу написання цього листа редакція газети опублікувала вже п’ять матеріалів, у яких іде розповідь про реальні загрози для здоров’я і навіть для життя мешканців дев’ятиповерхового будинку №1 на вулиці Пушкіна. Упродовж цього часу редакція зверталася і до міського голови м. Кривого Рогу Юрія ЛЮБОНЕНКА, і до міського голови м. Кривого Рогу Юрія ВІЛКУЛА, але реальних дій, які б зняли ці загрози і зробили життя мешканців цього будинку безпечним, так і не відбулося.
Виходячи з вище викладеного і додавши до цього листа три найбільш показові матеріали в трьох числах газети (їх заголовки: «Чи «дограється» влада Кривого Рогу до катастрофи біля «Джеронімо»?», «На вулиці ПУШКІНА правлять бал терористи?» і «Катастрофу в Кривому Розі готує влада?»), прошу Вас надати інформацію у відповідь на такі запитання:
1. З огляду на ситуацію, яка склалася на території Дніпропетровщини (на базі інформації з різних джерел), можна припустити, що подібне ставлення виконавчої влади на місцях в межах цього регіону до покладених на них обов’язків – не виняток. Тому прошу Вас надати інформацію про те, яких вжито заходів (і до кого з посадовців конкретно) внаслідок дій УСБУ по Дніпропетровській області за період з початку 2009-го року і до сьогодні, щоб зняти загрози для здоров’я й навіть для життя мешканців багатоповерхових будинків Дніпропетровської області в цілому і Кривого Рогу зокрема?
2. Поінформуйте, будь ласка, про те, які населені пункти на Дніпропетровщині є найбільш загроженими в плані можливих техногенних катастроф».
З УСБУ ми отримали відповідь (на світлині), де зазначалося, що «…у зв’язку з тим, що вказані у ньому питання не відносяться до компетенції органів СБ України, запит надісланий за належністю до Головного Управління МНС України у Дніпропетровській області (обл. №55/15/4151 від 20.05.2011 р).Разом з тим, викладена в запиті інформація буде врахована Управлінням при оцінці оперативної обстановки в регіоні»
Однак ніяких конкретних дій не відбулося, а відповіді від «Головного Управління МНС України у Дніпропетровській області» наша редакція поки що не отримала. Натомість ми отримали від групи мешканців того будинку складений ними акт від 13 червня цього року (на світлині), в якому, зокрема, ці мешканці інформують про таке (цитуємо мовою оригіналу): «при осмотре системы холодного водоснабжения жилого дома, расположенной в техническом подполье, обнаружили, что в указанной системе без согласия жильцов дома самовольно подключены две металлопластиковые трубы: одна діаметром 32 мм и одна діаметром 50 мм, по которым подается холодная вода в кафе «Джеронимо». По причине самовольного и без согласия жильцов отбора в большом количестве холодной воды в квартирах дома, расположенных на верхних этажах дома, в выходные дни и в вечернею время не хватает воды для нужд жильцов дома».
Тож стоїть сьогодні цей сорокарічний дев’ятиповерховий будинок на виду у всього міста (на світлині) й поступово розпадається (без жодного капітального ремонту), оперезаний електрокабелем і з тимчасовою електропроводкою у під’їзді, з урізаною відсотків на шістдесят навколо нього прибудинковою територією, з виритим поряд із ним підвалом об’ємом понад 600 кубометрів (теж – без згоди на те його мешканців), із виведеною (чи – не виведеною) з житлового фонду квартирою №3…
Тому є велике прохання до посадовців обласних підрозділів прокуратури, СБУ, МНС… (а ми й надалі будемо звертатися з інформаційними запитами), по-перше, діяти швидко і відповідно до діючих в Україні законів, а по-друге, кваліфікувати, які є ознаки злочину в діях і фактах, що наведені в цьому матеріалі та в попередніх.






Сергій ЗІНЧЕНКО
Фото автора.
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1059 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: