PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 04:25



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Січень » 15 » ФІЛАРЕТ вважає вступ до Митного союзу затягуванням України в нову імперію
14:59
ФІЛАРЕТ вважає вступ до Митного союзу затягуванням України в нову імперію
Українська православна церква виступає проти вступу до Митного союзу. Про це розповів голова УПЦ КП патріарх ФІЛАРЕТ в інтерв’ю "5 каналу". "Ми проти Митного союзу... Не тому, що ми проти Росії – Росія братня країна. Але Митний союз – це затягування України в нову імперію", - пояснив він. "Ми не хочемо іти в нову імперію. Ми вже в імперії пожили і знаємо результати, наслідки цього. І тому ми проти Митного союзу, але не проти Росії, не проти торгівлі. А проти таких взаємовідносин, які б пошкодили нашій українській державі", - заявив голова УПЦ КП.
При цьому патріарх ФІЛАРЕТ не вбачає в цих позиціях непокори чинній в Україні світській владі. "Я не хочу сказати, що ми владі не покірні – ми покірні владі. І ХРИСТОС підкорявся Римській владі. Бо коли спитали, чи треба давати податок кесарю – тобто імператору, то ХРИСТОС взяв монету і запитував: "Чий тут образ?" – образ кесаря. Так ось віддавайте кесарю кесареве. Так ось ХРИСТОС теж підкорявся тим законам, які тоді існували", - сказав він.
Нагадаємо, нещодавно президент Віктор ЯНУКОВИЧ заявив, що Україні варто розглянути можливість адаптації в законодавстві тих норм Митного союзу, які не суперечили б міжнародним зобов'язанням. У свою чергу, прем'єр-міністр Микола АЗАРОВ вважає життєво важливим для української економіки досягнення домовленостей про співпрацю з Митним союзом.


«Українська правда».
Сайт tyzhden.ua, 8 січня 2013 року
Переглядів: 650 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: