PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 19:38



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Жовтень » 26 » Експерт: зрив виборів можливий на округах у трьох областях і в Києві
16:00
Експерт: зрив виборів можливий на округах у трьох областях і в Києві
Керівник соціологічної служби «Український барометр» Віктор НЕБОЖЕНКО не виключає зриву виборів на округах у Вінницькій, Київській, Львівській областях та у столиці. Про це він заявив у коментарі Тиждень.ua. «Можливо, що у деяких областях, таких як Львівська, Вінницька, Київська і самому Києві, вибори будуть визнані недійсними», - не виключає НЕБОЖЕНКО.
За його словами, «саме в цих областях відбулося зростання адміністративного апарату, правлячої партії, бандитів і правоохоронців». «Тому цілком можливо, що саме у цих трьох областях плюс столиця, вибори будуть піддаватися найзапеклішій критиці і можуть бути визнані недійсними, але при тому, що в цілому в країні вибори будуть визнані дійсними», - зазначив Небоженко. Експерт прогнозує, що вибори будуть визнані такими, що пройшли з порушеннями, але все ж дійсними. При цьому «цілком можливо, що вони (влада - Ред.) визнають поразку у двох-трьох областях».
НЕБОЖЕНКО наголошує, що зрив виборів в окремих регіонах не є основною технологією провладних сил. За його словами, основна небезпека полягає в технологічних партіях, які не мають жодної серйозної підтримки в суспільстві, однак беруть участь у виборах на стороні провладних партій і кандидатів.
Нагадаємо, директор фонду Демократичні ініціативи Ірина БЕКЕШКІНА 7 жовтня заявила, що парламентські вибори в Києві можуть бути зірвані. Вона розповіла, що у столиці бюджетників записували членами виборчих комісій, не кажучи від яких партій. При цьому контактні телефони цих людей були навмисно переплутані. «Таким чином вони просто не прийдуть на свої виборчі дільниці, бо не знатимуть. А їх десь записали. Тобто йде таке шулерство і махлювання», - заявила БЕКЕШКІНА.
Як заявив Тиждень.ua голова Комітету виборців України Олександр ЧЕРНЕНКО, така практика не є новою для України. При цьому, за словами експерта, «в принципі завжди з цим справляються».

Ірина ШАРПІНСЬКА, сайт журналу «Український тиждень», 8 жовтня 2012 року.
Переглядів: 655 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: