PP

     П`ятниця, 26.04.2024, 03:23



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Грудень » 19 » Володимир АЛЄЙНІКОВ приїздив до Кривого Рогу
10:30
Володимир АЛЄЙНІКОВ приїздив до Кривого Рогу
Нещодавно протягом двох днів у нашому місті зустрічався з криворізькими літераторами і шанувальниками його творчості дуже відомий російський поет Володимир АЛЄЙНІКОВ, який почав писати вірші ще у Кривому Розі, де жив з 1946-го по 1964-й. Остаточно як поет, художник і прозаїк він сформувався уже в Росії, а з 1991-го року більше проживає не в Москві, а в Коктебелі, що в Криму.
Зустрічі відбувалися в приміщеннях Центральної міської бібліотеки та у Криворізькій виставковій залі. Наприклад, у читальній залі бібліотеки, яка була переповнена місцевим бомондом, він не тільки читав вірші, а й згадував про роки дитинства і юності, проведені в Кривому Розі, який вважає своєю малою батьківщиною, хоч народився в Пермі. Зокрема, цікавими були його спогади про Гданцівку тих часів, а також – про знаменитого українського поета Миколу ВІНГРАНОВСЬКОГО, котрого за його творчість вважає другим за величиною поетом після Павла ТИЧИНИ.
Під час тих двох зустрічей всі присутні на них ще раз переконалися в тому, що цей літератор і художник – немов би жива книга спогадів про минуле післявоєнних часів. Ну, а вірші у його виконанні розповідають самі за себе, і в них відчувається і глибока образність, і вільний політ думки, і бажання глибоко проникнути в суть зображуваного за допомогою художнього слова.

На світлині:

Володимир АЛЄЙНІКОВ під час зустрічі зі своїми читачами у центральній бібліотеці нашого міста..
Переглядів: 544 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: