PP

     П`ятниця, 26.04.2024, 17:30



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Листопад » 12 » Відбулася щорічна конференція Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства
19:47
Відбулася щорічна конференція Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства

8 листопада відбулася щорічна конференція Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства, яка утворена 29 січня 2011 року та діє в рамках Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства (ФГС СхП) — багатонаціональної платформи організацій громадянського суспільства з країн Східного партнерства, країн-членів ЄС, як міжнародних, так і національних мереж.
Платформа має на меті забезпечувати регулярний діалог між представниками організацій громадянського суспільства (ОГС), українськими урядовцями й парламентарями, а також - представниками європейських інституцій під час реалізації та моніторингу ініціативи Східного партнерства ЄС у двосторонньому та багатосторонньому вимірах.
Завданнями Платформи є (через відкрите та регулярне спілкування) забезпечення можливості участі громадських організацій у формуванні, реалізації, моніторингу та оцінці порядку денного ініціативи Східного партнерства.
Представники Платформи виступають за: a) послідовну реалізацію європейської інтеграції як засадничого й пріоритетного напрямку державної політики; б) участь ОГС у формуванні порядку денного реформ, виробленні, реалізації, моніторингу та оцінці державної політики в усіх сферах суспільного життя та забезпечення відповідної системи інформування громадян про зміст та якість державної політики у її євроінтеграційному вимірі; c) інтенсивну співпрацю українського громадянського суспільства з усіма європейськими інституціями, а також - органами влади, організаціями та мережами громадянського суспільства країн ЄС та СхП.
У роботі конференції взяли участь Борис ТАРАСЮК – спів-Президент Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ, Іон СТЕВІЛЕ – Надзвичайний і Повноважний Посол Молдови в Україні, Міхеїл УКЛЕБА, Надзвичайний і Повноважний посол Грузії в Україні, Ян ТОМБІНСЬКИЙ – посол Європейського Союзу в Україні, Микола КУЗЬО, експерт Урядового офісу з питань європейської інтеграції секретаріату Кабінету Міністрів України, а також Олександр СУШКО – координатор Української національної платформи ФГС СхП.
Були заслухані звіти Національного координатора та координаторів Робочих груп, сформований порядок денний на 2015 рік, переобрано Національного координатора та координаторів усіх 5 Робочих груп. На посаду Національного координатора учасники конференції обрали п. Віктора ТАРАНА, експерта Центру політичних студій та аналітики.
Від ГО «Криворізьке міське правозахисне товариство» в роботі конференції взяв участь голова організації п. Микола КОРОБКО.

НА СВІТЛИНАХ:


(зліва направо) координатори Робочих груп В'ячеслав РОЙ, Оксана БОНДАР, Юрій ВДОВЕНКО, національний координатор Віктор ТАРАН, координатори Робочої групи Антон АНТОНЕНКО і Юлія ТИЩЕНКО;


під час роботи форуму

Переглядів: 563 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: