PP

     П`ятниця, 26.04.2024, 18:37



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Серпень » 29 » Як створюються НАДЗВИЧАЙНІ ситуації, а їх розслідування «спливає в пісок»…
12:14
Як створюються НАДЗВИЧАЙНІ ситуації, а їх розслідування «спливає в пісок»…
3. КРИВИЙ РІГ – ПОЛІГОН ДЛЯ ПРОЖИВАННЯ «ЕКСТРЕМАЛІВ»?
Провали земної поверхні в Кривбасі стають непоодиноким явищем. І вони неминучі після майже столітньої доби підземного видобутку залізної руди без компенсаційного заповнення утворених порожнин. Інша справа, що, згідно науки, зони обумовлених наявністю таких порожнин потенційних зрушень земної поверхні підлягають виключенню зі сфери подальшої людської діяльності
І ось цілковитою несподіванкою для криворіжців стає усвідомлення того, що земля буквально зникає з-під їхніх ніг, а провали поверхні стаються в місцях протікання їхнього щоденного життя.
Так сталося 13 червня поточного року, коли під землю пішли шлях, по якому здійснювався пожвавлений рух, та низка функціональних споруд. Такою ж є новина дня 17 серпня: в районі старого центру міста, на ринковій території, в ранковий час утворилося провалля, в глибинах якого зникли близько 20 контейнерів з крамом власників малого бізнесу. Щасливий випадок повторився і цього разу: під час обвалу люди там були відсутні. Як з’ясувалося, і ряди контейнерів, і розташовані поряд капітальні споруди торгівельного призначення оселилися на місці колишньої шахти.
Як відомо, всі погодження у сфері містобудування здійснюються органами місцевої влади та відповідними інспекціями. Серед великої кількості застережень щодо надання необхідних дозволів є питання забезпечення безпеки життя. Зараз у черговий раз все перевіряється і береться під контроль, бо запахло смаленим. Де ж той контроль ночував до цього?

Микола КОРОБКО
(Продовження. Початок у числах 13-му та 14-му нашої газети за 2010 рік)
На світлині:

провалля на ринку, в яке провалились контейнери.
Фото Володимира НАЛУЖНОГО.
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1037 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: