PP

     П`ятниця, 26.04.2024, 21:57



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » Архів матеріалів

За останні 4 місяці вітчизняні медикаменти подорожчали в 1,5 – 2 рази, імпортні майже втричі. Аби стабілізувати ситуацію, уряд вирішив зменшити перелік препаратів, ціна яких регулюється державою, і встановити на них для аптек 25% торговельної націнки. Заступник директора Департаменту МОЗ України Костянтин КОСЯЧЕНКО каже, що держава може регулювати лише життєво необхідні лікарські препарати, ціни на решту визначатиме ринок, інакше фармацевтичні підприємства можуть збанкрутувати: “Якщо запрацює запланований механізм, а це відшкодування вартості ліків, запровадження формулярної системи, введення страхової медицина, ліки стануть не лише дешевші, а й доступніші». 
Директор державного фармакологічного центру Віктор ЧУМАК вважає, що сьогодні потрібно визначитись, як пов’язати ціну на ліки з курсом долара. Адже не було механізму, який би визначав наскільки економічно обґрунтовано змінювались розцінки на препарати. Тепер, згідно з постановою їх вираховуватимуть за певною формулою. Тих, х ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1098 | Додав: pprosvita | Дата: 07.05.2009 | Коментарі (0)


Люди, які позбуваються або хочуть позбутися наркотичної залежності, відтепер можуть дізнатись про замісну підтримувальну терапію по телефону довіри. Як повідомила на прес-конференції в УНІАН президент фонду “Надія та довіра” Ірина СУХОПАРОВА, ця телефонна лінія призначена для пацієнтів програми замісної підтримувальної терапії (ЗПТ). 
“Якщо в них будуть виникати якісь проблеми, їм буде потрібна підтримка, будуть утискатись їхні, права вони можуть зателефонувати за номером 8-800-507-72-70”, - сказала вона. Крім того, будуть надаватись консультації людям, які хочуть дізнатись більше про цю терапію чи потребують її. Вони отримуватимуть адреси найближчих лікарень, телефони лікарів. Також за вищевказаним номером можна дізнатись про умови приєднання до програми ЗПТ. 
І.СУХОПАРОВА повідомила, що ця телефонна лінія довіри працюватиме щоденно з 9.00 до 21.00, дзвінки в межах України будуть безкоштовними. “Найціннішим, на мій погляд, є те, що працювати на телефоній лінії довіри будуть ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1192 | Додав: pprosvita | Дата: 07.05.2009 | Коментарі (0)


Більшість українців і досі списують свої важкі недуги та вразливий імунітет на наслідки аварії на Чорнобильській АЕС, яку 23 роки тому було одразу визнано катастрофою планетарного масштабу. З того часу жодна надзвичайна подія за своїм розмахом та кількістю жертв не зрівнялася з Чорнобильською трагедією. Страхів, пов'язаних із наслідками аварії на АЕС, так багато, що ПРООН (Програма розвитку Організації Об’є¬д¬¬наних Націй) навіть пропонує відмовитися від словосполучення «жертва Чорнобиля», аби не поглиблювати депресії у ліквідаторів та переселенців. «Щорічно Інститут соціології НАН України проводить дослідження, які однозначно засвідчують, що рівень пасивності серед людей зі статусом «чорнобилець» зростає, – говорить Дзвінка КАЧУР, менеджер із питань інформаційної політики Чорнобильської програми відродження та розвитку ПРООН. – 45% осіб, які живуть на радіаційно забруднених територіях, нічого не робитимуть, щоб вийти зі скрутного становища, а 30% постраждалих стверджують, що втрат ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1249 | Додав: pprosvita | Дата: 07.05.2009 | Коментарі (0)


Зі статті «Учетная обязанность» (газ. «Бизнес», №13 від 30.03.2009 р., автор Андрій Твердомед) дізнався страшний факт. Президент Федерації професійних бухгалтерів і аудиторів України (ФПБАУ) висловився категорично проти посилення відповідальності, пов’язаної з бухобліком, і назвав пропозиції податківців «сталінськими». На його думку більш ніж достатньо, що серед жінок, які відбувають кримінальне покарання в Україні, 30% є бухгалтерами

І, в принципі, в цьому нічого дивного. Професійний юрист може заплутатися в українському податковому чи іншому законодавстві, не кажучи вже про пересічну жіночку-бухгалтера. Плюс до цього "підстави" з боку директора, слабкий адвокатський захист всього населення та пресинг міліції та податкової. Виходить, що для жінок професія бухгалтер в Україні є самою небезпечною щодо кримінального переслідування...

Петро ПАТЛАТИЙ, Книга маразмів України.



Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1044 | Додав: pprosvita | Дата: 07.05.2009 | Коментарі (0)


Найнебезпечніші для блогерів країни назвав сьогодні Комітет захисту журналістів. Свою доповідь правозахисники підготували до Дня свободи преси, повідомляє "Эхо Москвы". Найважче блогерам у тих країнах, де інтернет не набув великого розповсюдження або залишається під жорстким контролем влади. 
Очолює список М'янма - там вийти в мережу можна тільки з інтернет-кафе, які перебувають під ковпаком спецслужб. Один із місцевих блогерів був засуджений на 59 років за публікацію відеозапису руйнувань після циклону "Наргіс" минулого року. Тоді ж бірманські військові полювали за репортером CNN Деном РіІВЕРСОМ. 
Далі в списку слідують країни близькосхідного регіону: Іран, Сирія, Саудівська Аравія. Відомий жорсткою цензурою Китай, а крім того Єгипет, Куба і Туркменістан. У кожній з цих країн за блогерами полюють і контролюють їх доступ в інтернет. Так, на Кубі у в'язниці сидять щонайменше 20 блогерів, а в Китаї і того більше. У Туркменістані ще недавно інтернет-кафе охоронялися військовими. ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1210 | Додав: pprosvita | Дата: 07.05.2009 | Коментарі (0)


На прес-конференції, яка відбулася у Нікополі в День Землі 22 квітня 2009 року депутат Нікопольської міської ради, голова спілки "Громадянський дозор" Юрій БАБІНІН заявив, що у місті системно не виконуються природоохоронні заходи передбачені міською програмою "Екологія 2003-2012", наслідком чого є поглиблення кризових екологічних проблем міста та подальше погіршення стану здоров'я його населення. Згідно з даними депутатського моніторингу виконання заходів зазначеної програми, станом на 1.01.2009 року залишаються не профінансованими та не виконаними переважна частина природоохоронних заходів, безпосередньо спрямованих на покращення стану навколишнього природнього середовища.
Замість виконання робіт з усунення джерел забруднення довкілля, протягом терміну реалізації програми "Екологія 2003-20012" з екологічного фонду міста витрачені величезні кошти на придбання сміттєвозних автомобілів та установок з доочищення води, які передані приватним підприємцям для комерційного використання ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1183 | Додав: pprosvita | Дата: 07.05.2009 | Коментарі (0)


2 - 1848 р. – Виникнення першої української політичної організації – Головної руської ради.
3 - 1895 р. – Народився в селі Куцівка Смілянського повіту Т.ОСЬМАЧКА, український письменник, поет.
3 - 1993 р. – Київ. Міністерство юстиції України зареєструвало Українську всесвітню координаційну раду (голова – І.ДРАЧ).
3 травня – Всесвітній день свободи преси
5 - 1932 р. – Москва. Ухвалення РНК СРСР і ЦК ВКП(б) постанови про план хлібозаготівлі з врожаю 1932 р. Термін реалізації плану встановлювався до 1 січня 1933 р. Виконання цієї постанови в другій половині 1932 р. – першій половині 1933 р. призвело до масового голоду в селах України і до загибелі мільйонів людей.
6 - 1968 р. Москва. Голова КДБ при Раді Міністрів СРСР Ю.АНДРОПОВ звернувся листом до ЦК КПРС, в якому оцінив роман О.ГОНЧАРА „Собор” як „політично шкідливий твір, що пропагує елементи націоналізму, в спотвореному світлі зображує радянську дійсність”.
9 - 1945 р. – День Перемоги над фашистською Німеччиною у ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1755 | Додав: pprosvita | Дата: 25.04.2009 | Коментарі (0)



  Виконком криворізької міської ради,
  пл. Радянська, 1, Кривий Ріг, 50101

  Коробка Миколи Івановича,
  м. Кривий Ріг, 50017
  

Інформаційний запит


Багаторічний досвід говорить про те, що із настанням весни масових масштабів набуває безконтрольне спалювання городянами сміття та опалого листя, що в значній мірі погіршує і без того тяжкий екологічний стан середовища, в якому ми живемо. Закон України «Про охорону атмосферного повітря» (ст.13) зобов’язує місцеві органи виконавчої влади, поряд із суб’єктами підприємницької діяльності, «вживати необхідних заходів до запобігання та недопущення перев ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1182 | Додав: pprosvita | Дата: 25.04.2009 | Коментарі (0)


Всім відома істина - керувати легше всього дурнями! І це наглядно видно з останніх подій, що розгортаються в Україні. Не виключення й події, які відбуваються на місцевих рівнях а саме: в селах, де правлять не демократичні сили, а такі собі “Царьки”- сільські голови. Старі люди звикли довіряти авторитету “начальників”, тому і не виказують своєї думки. А молодь думає тільки про те, як сьогодні краще попоїсти та розважитись. Активної громадської позиції можна сподіватися тільки від людей середнього віку, та й то, тільки тоді, коли зачіпають їх права. Пробудженням свідомості громадян займалися письменники й поети, журналісти і політики - все марно. Мабуть, дуже важко підніматися з колін українському народові. Іноді хочеться покластись на волю Божу- нехай він вирішить по справедливості. Але ж епоха, яка випала нам, завжди наша, часом призначена, Богом заповідана, щоб у суворих випробуваннях ми підкріплювали віру ділами праведними. Кожному часу належить своя боротьба за духовність, бо та ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1257 | Додав: pprosvita | Дата: 25.04.2009 | Коментарі (0)


В першій декаді квітня по всій країні відбувається значна культурно-просвітницька акція: відзначення 200-річчя з дня народження Миколи ГОГОЛЯ. Сталося це і в Криворізькому міському театрі драми та музичної комедії імені Тараса ШЕВЧЕНКА. Мова йде про моновиставу артиста цього театру Геннадія ШУМАКОВА “Ревізор мертвих душ” за комедією Миколи ГОГОЛЯ “Ревізор”. Власне, прем’єра цієї вистави відбулася ще 23 травня минулого року, але й досі не була (та й не є включеною) до репертуару театру. І згадали про неї, на жаль, лише напередодні урочистостей з нагоди 200-річчя видатного письменника і драматурга. 
Вистава вийшла вельми незвичайною і сміливою. В чому ж ця сміливість? 
Автор нагадав, що в комедії “Ревізор” Микола ГОГОЛЬ висміяв нечистого на руку чиновника ГОРОДНИЧОГО, який помилково сприйняв нікому не відомого пройдисвіта ХЛЕСТАКОВА за столичного ревізора. ГОГОЛЬ тонко зображує психологію сучасних йому здирників, хабарників, донощиків, продажних лакуз і вередкуватих чинуш. Одни ... Читати далі »
Категорія: КОРИСТУВАЧИ САЙТУ | Переглядів: 1360 | Додав: pprosvita | Дата: 25.04.2009 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 148 149 150 151 152 ... 156 157 »