PP

     П`ятниця, 26.04.2024, 19:19



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Серпень » 13
Криворізька міська газета «Червоний гірник» за перші два літні місяці 2012-го (червень і липень) невтомно продовжувала піарити-рекламувати (фактично в кожному числі) Партію регіонів (як на рівні міської організації, так і на рівні районних). А ще - її найпомітніших функціонерів. Все ж інше, як на мене, було для редакції малоцікавим і другорядним. А якщо й цікавило, то майже обов’язково пов’язувалося чи то з ВІЛКУЛАМИ (старшим і молодшим), чи то з Костянтином ПАВЛОВИМ, В’ячеславом ЗАДОРОЖНИМ, Юрієм ЛЮБОНЕНКОМ, Сергієм МАЛЯРЕНКОМ і Валентиною БЄРЛІН. І коли я переглянув останнє з чисел та відклав підшивку газети вбік, у мене аж серце заболіло від гострого-гострого відчуття вбивчої самотності. Бо здалося, що крім них (названих) у місті більше немає людей (я вже не кажу про інші якісь партії, крім ПР). А коли ті люди й існують (уявилося в контексті тих публікацій), то лише у вигляді інформаційного приводу згадати про когось із місцевих партбонз. Тож на цьому тлі привітання з Днем журналіст ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 918 | Додав: pprosvita | Дата: 13.08.2012 | Коментарі (0)

Редакція нашої газети вже вдруге після заснування визначила володаря антипремії «Слуга мертвого слова»: щодо реагування на звернення громадян та на інформаційні запити. І якщо 2008-го року «переможцями» стали двоє посадовців (тогочасні голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Віктор БОНДАР і прокурор міста Кривого Рогу Сергій БОРИСОВ), то цього року – один. Це міський голова Юрій ВІЛКУЛ. Останньою, так би мовити, «краплинкою», яка остаточно схилила шальку терезів на його користь, стала фактично фальшива відповідь на колективне звернення до нього учасників протестної акції на захист української державної мови 5 червня 2012 року, що відбувалася в рамках всеукраїнського заходу. Про це йшлося в публікаціях.
Тож повідомляємо, що буквально з цієї інформації розпочалося чергове свого роду змагання чиновників (від сільського й селищного до регіонального масштабу), яке завершиться 1 лютого 2014 року, а підсумки будуть підбиті на початку березня, до 200-річчя від дня наро ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 766 | Додав: pprosvita | Дата: 13.08.2012 | Коментарі (0)

ХОЧ ВІДОМО всім, що не хлібом єдиним (тим більше, – не помідором чи то перцем) живе людина, криворіжці чомусь у величезній нерозвинутій масі своїй із цим не погоджуються. І тому витрачають шалену кількість дорогоцінного часу (а ще більше – здоров’я) на оте малоперспективне повзання на грядках із застосуванням деяких елементів нетрадиційної гімнастики. І зовсім по-іншому себе поводять справді діяльна й турботлива місцева влада та місцевий суд. Особливо яскраво це продемонструвало останнє рішення Центрально-міського районного суду під головуванням судді Олени М’ЯСОЄДОВОЇ від 27 липня цього року щодо позову про необхідність знесення прибудови до будинку № 1, що на вулиці Пушкіна.
Там чітко написано: «Зобов’язати відповідачів: «Товариство з обмеженою відповідальністю «Центпромінвест», Товариство з обмеженою відповідальністю «Центрсервіс» привести прибудову магазину продовольчих товарів до квартири №3 в жилому будинку №1 по вул. Пушкіна в Центрально-Міському районі міста Кривого Рогу ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 851 | Додав: pprosvita | Дата: 13.08.2012 | Коментарі (0)

Після завершення презентації громадського руху «Чесно» в Кривому Розі Олег РИБАЧУК і Андрій ЗІНЧЕНКО коротко сформулювали своє розуміння сутності та цілей його діяльності для українського громадянського суспільства. – На прохання Олени МАКОВІЙ, редактора радіомовлення Криворізької міської державної телерадіокомпанії і одночасно – кореспондента газети «Промінь Просвіти».
1. Олег РИБАЧУК: «Цей рух стає по-справжньому широким, популярним і народним»
Перший етап громадського руху «Чесно» відбувся у 26-ти українських містах: у обласних центрах, в Севастополі та Сімферополі. А що відбулося це і в Кривому Розі, говорить про те, що він стає по-справжньому широким, популярним і народним. А в другому етапі буде відбуватися фільтрація кандидатів у депутати до Верховної Ради України від місцевих громад, мажоритарників. Тож коли ми будемо наступного разу в Кривому Розі, будемо вже говорити про кандидатів у сенсі, наскільки вони відповідають тим критеріям і нашим очікуванням і чи взага ... Читати далі »
Переглядів: 814 | Додав: pprosvita | Дата: 13.08.2012 | Коментарі (0)

5 серпня (в неділю) у конференц-залі готелю «Аврора» в Кривому Розі протягом двох годин проходила презентація руху «ЧЕСНО». Один із засновників всеукраїнського громадського руху Олег РИБАЧУК і його регіональний координатор Андрій ЗІНЧЕНКО приїхали до нашого міста на запрошення Криворізького міського правозахисного товариства в особі його голови Миколи КОРОБКА, депутата Верховної Ради України першого скликання. Разом із ними прибула до Кривого Рогу й група активістів громадських організацій із Дніпропетровська.


В залі під час обговорення зі ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 991 | Додав: pprosvita | Дата: 13.08.2012 | Коментарі (0)

Посеред безкрайніх степів і широких ланів неподалік синього-синього Кривого озера літав, горя не знав великий Чорний Трутень…Так склалося його безхмарне життя-буття, що все у нього було: і робота на якій не треба працювати, а тільки вихваляти своїх роботодавців, і солодкий нектар, який він відбирав у бджілок-трудівниць, і розкішні апартаменти у великому дуплі столітнього дуба.
Але йомку не вистачало розваг. Та таких, щоб на кожному кроці його вшановував місцевий бомонд із мух, комарів тарганів та інших «кузьок». Думав він, думав - і нарешті в його голову прийшла як завжди геніальна думка (та інших і не могло бути!): «А чи не провести часом Фестиваль запашного меду? От подія буде, не гірше Каннського фестивалю!..»
Не вагаючись, полетів до Головного Бджолиного Вовка, який із дня у день тільки те й робив, що розкошував у розвагах, але іноді відволікався на запити бджолиної та інших місцевих зграй. І йому та ідея Чорного Трутня дуже сподобалася. То ж головне тепер: наказ вида ... Читати далі »
Переглядів: 1408 | Додав: pprosvita | Дата: 13.08.2012 | Коментарі (0)

Голова правління громадянської мережі "ОПОРА" Ольга АЙВАЗОВСЬКА вважає неправомірними дії міліції щодо затримання активістів, які поширюють листівки про кандидатів у депутати. Про це вона заявила в неділю в ефірі каналу ТВі. "На мою думку, такі дії суперечать Конституції і праву кожного громадянина збирати і поширювати інформацію. І це не є нормально, це дуже нагадує 2004 рік", - сказала вона. "Наскільки я знаю, в тих листівках немає перебільшень або інформації, яка не відповідає дійсності, якимось чином не обґрунтована в попередній історичний період діяльності тих чи інших політиків, які будуть висуватися", - зазначила Айвазовська.
Нагадаємо, що працівники міліції затримали у центрі Сімферополя активістів громадської кампанії "Помста за розкол України" Катерину ЧЕПУРУ та Юрія ШИВАЛА. Правоохоронці підійшли до громадських активістів уже після того, як ті завершили поширювати листівки з поясненнями, чому не можна голосувати за Партію регіонів та її висуванця у мажоритарному вибор ... Читати далі »
Переглядів: 715 | Додав: pprosvita | Дата: 13.08.2012 | Коментарі (0)

У цей час, важкий для цілого народу,
У цей час, коли лишаємось ми роду,
У цей час звертаюсь я до вас: не загубіте мову!

Не буде мови - не буде й українця.
Не лийте крові,браття,аж по самі вінця,
Не бийтесь один з одним - краще знову
Пліч- о- пліч порятуйте мову!

Бо не Росія ми і не Угорщина,
Ми не Молдова і не власність Польщі, ми -
Окрема нація, окрема ми держава!
Я заклинаю українців: жваво
Поповнюйте число охочих
Відкрити українські очі!

І хочу я, щоб ви, інтеліґенти,
Собі не зводити численних монументів -
Народу присвятили всю свою
Діяльність виховничу і святу.

Будуйте Україну й женіть чужинську владу,
Продажну, хитру геть із Ради!
Як нас зітруть з лиця землі,
То пам'ятайте, українці, винні - ми!

... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 885 | Додав: pprosvita | Дата: 13.08.2012 | Коментарі (0)

На порядку денному - питання національної дієздатності. Ці вибори є черговим плебісцитом саме з цього питання. Про це в інтерв’ю «Gazeta.ua» заявив лідер «Народної самооборони», екс-міністр внутрішніх справ Юрій ЛУЦЕНКО, повідомила прес-служба «Народної самооборони».
«Відпущена нам історією 20-річна відлига, очевидно, завершена. Ми маємо декоративну демократію, за лаштунками якої – узурпація влади адміністрацією президента, безкарність кримінальних кланів, знищення незалежних ЗМІ та мирних зібрань, державний рекет підприємництва, контрольоване владою кривосуддя, тиск та дискримінація української культури як основи нашої незалежності. З цього рубежу українцям немає куди відступати. На порядку денному - питання національної дієздатності. Ці вибори є черговим плебісцитом саме з цього питання», - наголосив політик.
ЛУЦЕНКО упевнений: на цих виборах немає куди відступати, це бій за особисте і національне виживання 88 відсотків пограбованого суспільства. «Простити все, що витво ... Читати далі »
Переглядів: 693 | Додав: pprosvita | Дата: 13.08.2012 | Коментарі (0)

НЕЗАЛЕЖНОЮ Українська держава була проголошена 24 серпня 1991 року на Позачерговій сесії Верховної Ради УРСР дванадцятого скликання. І цей день всі громадяни України відзначають як державне свято.
Тож вітаємо вас, наші шановні читачі, з цим високим святом НЕЗАЛЕЖНОСТІ! Бажаємо вам бути непохитними і діяльними в питаннях відстоювання української справи й захисту національних пріоритетів Української держави! Бажаємо світла і радощів, тепла і сердечності у міжлюдських стосунках і кожному – особистого щастя та здійснення мрій!


Керівництво Криворізького міського об’єднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА і редколегія газети «Промінь Просвіти».
Переглядів: 747 | Додав: pprosvita | Дата: 13.08.2012 | Коментарі (0)

Шість років тому, 18 серпня 2006 року, вийшло у світ перше число газети Криворізького міського об’єднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА під назвою «Промінь Просвіти». Замовчувана з усіх сил місцевою владою (навіть на міський сайт поставили коротку інформацію про неї тільки під загрозою акції голодування), вона й сьогодні доходить до наших читачів у Кривому Розі та в інших місцевостях Дніпропетровщини. І це все – завдяки лише нашим просвітянам та друзям зі США, їхнім пожертвам на захист української справи. Дякуємо їм за це й сподіваємося на кращі часи в нашій країні, коли українське слово і конституційне право справді будуть у великій шані.
Переглядів: 745 | Додав: pprosvita | Дата: 13.08.2012 | Коментарі (0)