PP

     Четвер, 25.04.2024, 20:54



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Квітень » 29 » «Зробимо Україну чистою». Акція в Кривому Розі (+відео)
21:49
«Зробимо Україну чистою». Акція в Кривому Розі (+відео)
Акцію «Зробимо Україну чистою», наші громадські організації готували майже три місяці. Ми вже писали в нашому часописі про підготовку до акції, робили роз’яснення, чим відрізняється підхід на ці волонтерські, перш за все, акції від «роботи з використанням адмінресурсу» владою всіх рівнів по у містах і селах України.
У зв’язку з цим мені згадується факт біографії визначного нашого сучасника АМОСОВА, про популяризацію бігу «…хоч через день рекомендую бігати чи швидко ходити хоч по три-чотири кілометри і підтримувати себе в пристойній фізичній формі, щоб не допускати з віком серцевих проблем». На одних із зборів наш товариш, підполковник Володимир ЗБИШКО, зауважив, що зараз, під час ранкових пробіжок доводиться бігати повз гори сміття. Цього ще декілька років тому не було. Кожне літо в зелених зонах міста накопичуються гори поліетиленових і скляних пляшок.
Кривий Ріг, дуже велике місто, і на наш погляд, за роки і роки безвідповідального ставлення до парків, річок, скверів накопичились десятки звалищ. Ми давали оголошення про акцію і в «Промені Просвіти», і в газеті «Вестник Кривбасса», яка зорієнтована, на наш погляд, більше на молодь. Зафіксувавши найбільш проблемні місця, з точки зору забруднення зелених зон Кривого Рогу, ми сконцентрували, порадившись, свої невеликі сили на прибиранні берега Карачунівського водосховища, оскільки воно, як нам здається, знаходиться найдалі від служб міськради, які займаються прибиранням вулиць, парків і річок Кривого Рогу. Ми звернулись в підприємство «Екоспецтранс», в міськраду і райраду Центрально-Міського району де зустріли радість і здивування від того, що наші організації планують самостійно прибирати зелені зони.
16 квітня з 11.00 і майже до 14.00 а 21 квітня з 12.30 до 14.00 за участі членів міської організації спілки офіцерів України, Криворізького міського об'єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА, Криворізького міського правозахисного товариства та волонтерів з Центру підготовки і перепідготовки кадрів, що на Карачунах було прибрано велику площу над Карачунівським водосховищем біля насосної станції, було зібрано 205 стодвадцятилітрових мішків з поліетиленовими пляшками, склом і сміттям. Ми застосували роздільний збір сміття, який, на наш погляд, негайно треба запроваджувати в Кривому Розі службами прибирання міста.
Дуже великий об’єм підготовчої роботи до акції зробив Олег ЗАБОЯК, голова Криворізького міського товариства Всеукраїнського громадського об'єднання «Рух добровольців «Простір свободи». Ми відзначаємо участь наших просвітянок Романії СОБЧАК, Олени МАКОВІЙ а також велику підготовчу роботу голови міської спілки офіцерів України полковника Петра ЛИСЕНКА. Неоціненний вклад консультаціями, порадами і безпосередньою участю надали голова Криворізького міського об'єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА Микола КОРОБКО.
Окрема подяка директору Криворізького центру підготовки і перепідготовки кадрів Володимиру БАЛАКІНУ Володимиру Григоровичу за сприяння в проведенні акції. Відзначаємо участь студентів групи 9/12 за активну участь в роботі.
Набутий досвід в проведенні акції «Зробимо Україну чистою» дає нам підстави для розуміння шляхів вирішення проблем з прибиранням нашого міста міськими організаціями Кривого Рогу. Ми звертаємо увагу влади Кривого Рогу на те що на сайті http://letsdoit.org.ua є карта України, і на ній позначені деякі найбільш засмічені місця нашого міста. То ж до роботи.

Олег ЗАБОЯК, Олександр ЧИЖИКОВ, координатори акції «Зробимо Україну чистою» по місту Кривому Рогу



Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1107 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: