PP

     Четвер, 25.04.2024, 08:29



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Лютий » 20 » Відзначили 440 – річчя з дня народження гетьмана Петра КОНАШЕВИЧА – САГАЙДАЧНОГО
20:25
Відзначили 440 – річчя з дня народження гетьмана Петра КОНАШЕВИЧА – САГАЙДАЧНОГО
З нагоди 440 – річчя з дня народження гетьмана Петра КОНАШЕВИЧА – САГАЙДАЧНОГО 14 січня 2011 року на покинутому Грушевському кладовищі села Ленінське Апостолівського району Дніпропетровської області відбулася поминальна панахида та було спущено на воду Каховського водосховища поминальний вінок із живими квітами.
Зазначений захід проходив на відстані в 1,5 км від місця затопленої Базавлуцької Січі, історія існування якої тісно пов’язана з ім’ям самого Петра САГАЙДАЧНОГО.
У заході взяли участь старійшини району, учнівська молодь, депутати селищних та районної рад, жителі сіл Ленінського, Гранітного, Усть - Кам’янки, Мар’янського, а також представники громадських організацій міст Зеленодольська, Апостолове, Дніпропетровська.
Учасники заходу прийняли спільне рішення про створення на території покинутого Грушевського кладовища місця духовного поклоніння мешканців району. Пропонується, спочатку, встановити на краю кладовища гранітний валун з пам’ятною табличкою про існування на теренах Апостолівського району Базавлуцької Січи (1593 – 1638 р.р.), а згодом - відбудувати на Грушевському кладовищі козацьку каплицю.
Захід відбувся з ініціативи та на кошти членів Апостолівської районної громадської організації «Правозахисне козацьке товариство «Базавлуцька Січ»

Микола ПАВЛЮЧЕНКО


Спускають на воду поминальний вінок.


Під час панахиди.

Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1008 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: