PP

     Субота, 20.04.2024, 00:47



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Лютий » 17 » США: перші відгуки на вибори в Україні
20:53
США: перші відгуки на вибори в Україні
У США негативно відреагувала на попередні результати президентських виборів в Україні фондова біржа. А західні уряди не можуть второпати, що коїться в Україні, зазначає американський політолог. У Сполучених Штатах негативно відреагувала на повідомлення про перемогу Віктора ЯНУКОВИЧА фондова біржа. За даними мережі фінансових новин Блумберга, вартість українських державних облігацій впала на половину відсотка і настільки ж подешевшала гривня.
На думку банківських стратегів Андреаса КОЛБІ та КУН ЧАУ, «на даний момент ризики, як виглядає, зростають з огляду на те, що остаточний результат може бути заперечуваний з наступними можливими юридичними кроками. Отож, ми розглядаємо вислід цих виборів як дещо негативний для ринків».
Інший впливовий оглядач Пол КРУГМЕН, нобелівський лауреат з економіки, в інтерв’ю фінансовому телеканалові CNBC нагадав, що «Програма екстреної позики Україні з боку Міжнародного валютного фонду на суму 16,4 мільярда доларів лишається замороженою, до того ж, у глобальних інвесторів дещо зменшується апетит до ризикованих капіталовкладень, отож перспектива чергового раунду політичного двобою вельми негативно вплине на українські ринки».
Дейвід ГРІН, коментатор Національного Громадського радіо, звертає увагу як раз на обіцянку ЯНУКОВИЧА бути жорстким керівником, щоб повернути Україну до нормального економічного стану, і вибори показують, каже репортер, що половина населення його підтримує, але поки що невідомо – яким саме шляхом піде Україна.
Як ДИВИТЬСЯ ВАШИНГТОН НА УКРАЇНСЬКІ ПОДІЇ?
Офіційних відгуків поки що нема, але Дейвід ГРІН каже: «Західні уряди не можутьвторопати, що коїться в Україні. За останні 5 років вони бачили багато політичноїборотьби і параліч країни. Економіка у занепаді. Тож люди, які підтримували Помаранчеву революцію, продемократичний рух, розчарувалися».
За словами Дейвіда ГРІНА, Віктор ЯНУКОВИЧ обіцяє відкрити двері до Європи. Хоча його вважають проросійським діячем, він обстоює вільний ринок, інтеграцію у Європейський Союз.
«Тим не менше, спостерігачі на Заході дивляться на події в Україні з тривогою», – каже Дейвід ГРІН. Цю думку поділяє Кліффорд ЛІВІ, оглядач «Нью-Йорк Таймс». Він пише, що «перемога ЯНУКОВИЧА означала б тріумф Москви в її змаганні із Заходом за впливи у колишньому Радянському Союзі».
Юрій ДУЛЕРАЙН, радіо «Свобода», 9 лютого 2010 року
Переглядів: 1226 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: