PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 12:12



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Травень » 5 » Посольство США «дуже уважно» розбереться з інформацією про побиття ТИМОШЕНКО
23:34
Посольство США «дуже уважно» розбереться з інформацією про побиття ТИМОШЕНКО
ПОСОЛЬСТВО США в Україні дуже серйозно ставиться до інформації про побиття Юлії ТИМОШЕНКО у Качанівській колонії. Посол Джон ТЕФФТ пообіцяв обов’язково розібратися з цим повідомленням.
«Ми дуже серйозно ставимося до всієї інформації про цю справу. Ми обов'язково будемо намагатися розібратися у цій інформації. Ми дуже-дуже серйозно ставимося до цієї справи, і сподіваємося, що це вибіркове судове провадження буде припинено», — заявив посол США в Україні Джон ТЕФФТ на лекції студентам Дніпропетровського національного університету у вівторок. (24 квітня – РЕД.)
Відповідаючи на запитання студентів про санкції щодо України у зв'язку з політичними переслідуваннями лідерів опозиції, посол США нагадав, що на найвищому рівні лідери, як його країни, так і європейських країн, вели розмову з президентом України Віктором ЯНУКОВИЧЕМ про переслідування політичних опонентів. «Існує серйозна стурбованість і розчарування тим, що тривають ці переслідування. Але говорити про якісь рішення або санкції я не можу. Такого рішення немає», — сказав посол США.
Він також зауважив, що до України приїдуть спостерігачами як представники США, так і європейських країн. Посол сказав, що буде співпраця з ОБСЄ та українським спостерігачам буде надана підтримка, зокрема, - громадянській мережі «Опора», яка веде моніторинг. Разом з тим, дипломат сказав, що ані кількість спостерігачів, ані місця, куди вони поїдуть, поки не визначені. Відповідаючи на прохання із зали про те, щоб саме в центральну частину України приїхало якомога більше спостерігачів, посол сказав, що таке прохання не одиничне, про це говорить багато хто з центральної частини України.
Раніше у вівторок захисник екс-прем'єра Сергій ВЛАСЕНКО зачитав її заяву (опубліковано на 1-й сторінці цього числа нашої газети – РЕД.) про застосування фізичної сили під час транспортування в лікарню 20 квітня.
За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Сайт «Дзеркало тижня. Україна», 24 квітня 2012 року
Переглядів: 689 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: