PP

     Субота, 20.04.2024, 01:54



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Червень » 14 » Нардеп-"регіонал" не погодився з ТАБАЧНИКОМ щодо БАНДЕРИ і ШУХЕВИЧА
11:53
Нардеп-"регіонал" не погодився з ТАБАЧНИКОМ щодо БАНДЕРИ і ШУХЕВИЧА
Депутат Верховної ради від Партії регіонів Володимир ОЛІЙНИК пояснив, чому Віктор ЯНУКОВИЧ, незважаючи на свої обіцянки в Москві, так і не вирішив до 9 травня питання навколо указів Віктора Ющенка відносно героїзації Степана БАНДЕРИ і Романа ШУХЕВИЧА.
"На мій погляд, все-таки президент демонструє політику не однієї частини України, яка підтримала його, у тому числі ця частина України не так сприймає ШУХЕВИЧА і БАНДЕРУ, як інша. А президент прагне стати президентом усієї України. І прагне знайти більш виважене рішення. Можливо, менш поспішне, щоб не створити додаткову напругу", - заявив ОЛІЙНИК. Після цього депутат відмітив, що не розділяє пропозиції оголошувати ШУХЕВИЧА і БАНДЕРУ колабораціоністами в підручниках історії. Замість цього він запропонував проводити "просвітницькі роботи" і "шукати консолідовану позицію". "Я б таких речей не робив. Я б став шукати консолідовану позицію. У кожного свої герої. Наприклад, я ще раз підтверджую, що для центральної України, для того села, де я народився, БАНДЕРА - не позитивний герой. Таке сприйняття. Треба певні просвітницькі, як то кажуть, роботи. Треба шукати певне об'єктивне розуміння історії. І не треба додатково призводити до напруги ситуації", - сказав ОЛІЙНИК.
Днями ще один депутат від ПР - Володимир ЗУБАНОВ закликав шукати примирення з ветеранами ОУН-УПА. В той же час, міністр освіти Дмитро ТАБАЧНИК розповів про концепцію нового підручника з історії для середніх шкіл. На його думку, лідери ОУН-УПА Степан БАНДЕРА і Роман ШУХЕВИЧ повинні бути визнані вбивцями та колабораціоністами.
За матеріалами «Українських новин»

Gazeta.ua, 8 червня 2010 року

Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 910 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: