PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 19:21



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Жовтень » 14 » НА ЦІЙ СТОРІНЦІ під назвою «Жінка має бути лише вдома і на кухні чи можна - і в політику?»
20:25
НА ЦІЙ СТОРІНЦІ під назвою «Жінка має бути лише вдома і на кухні чи можна - і в політику?»
НА ЦІЙ СТОРІНЦІ під назвою «Жінка має бути лише вдома і на кухні чи можна - і в політику?» дуже стисла і(за браком газетної площі), на жаль, фрагментарна розповідь про триденний тренінг для журналістів на особливу (донедавна – майже невідому в Україні) тему. Проходив на початку жовтня цього року у південному кримському місті Євпаторії і мав назву «Просування рівних прав та можливостей у політиці через ЗМІ» в рамках проекту «Жінка у владі: теоретичні права і реальні можливості». А організувала й провела його за підтримки посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні донецька громадська організація «Альянс»… В роботі його взяла участь і активістка Криворізького правозахисного товариства, кореспондент нашої газети Олена МАКОВІЙ, яка підготувала цю сторінку. Крім самих викладок відповідей на запитання, вона з метою більш глибокого знайомства з темою гендерної рівності також подала деякі витримки із українського законодавства.
На світлинах: (вгорі) редактор газети «Рост» Ігор КАТЕЛЯНЕЦЬ, (нижче) керівники тренінгу Ірина ГАМБАРЯН і Світлана ЗАКРЕВСЬКА; деякі слогани-знахідки з вибраної теми.

«Часто відповідали: а я не знаю…»

Жінка має бути лише вдома і на кухні чи можна - і в політику?
Максим ВОЛОСЕВИЧ з міста Вінниці. Редактор обласної газети «Голос народу плюс»
Я не випадково сюди приїхав, оскільки питання гендерної рівності мене серйозно сьогодні хвилюють. Адже в навколишньому я житті я бачу як свідомо (чи не свідомо) люди роблять такі речі, які значною мірою принижують честь жінок і гідність або значно впливають на можливості їх самореалізації як особистості
На свого роду польовому дослідженні ми спілкувалися з жителями міста Євпаторії і спілкувалися з приводу того, яке місце займають сьогодні жінки в політиці і що вони мають сьогодні в політиці робити. Причому половина з опитаних були – чоловіки, а інші – жінки. І мене вразило те, що серед жінок було багато таких, які щиро дивувалися моїм запитаннями. Часто відповідали, наприклад, на запитання: «Що має робити жінка в політиці?» - «А я не знаю». Чоловіки ж зазвичай давали такі відповіді, які для жінок виглядають неприємними. – Тобто, жінка, передусім, має бути матір’ю, дружиною чоловіка. Жоден із опитаних не сказав чітко, що жінка має бути в політиці і що саме має там робити.
Переглядів: 864 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: