PP

     Субота, 27.04.2024, 00:12



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Вересень » 25 » Лист і вірші від Анатолія ПРОНЧЕНКА
21:11
Лист і вірші від Анатолія ПРОНЧЕНКА

Відзначаючи сторіччя від дня народження українського поета, журналіста і бійця за національне визволення України в складі ОУН (Організація Українських Націоналістів), нашого земляка Михайла ПРОНЧЕНКА, ми маємо подбати про те, щоб зібрати якомога більше відомостей про нього, зібрати документи, пов’язані із його життям і творчістю, із його родиною.

Він загинув, розстріляний після арешту гітлерівцями в лютому 1942 року, але до цього часу його пам'ять у Кривому Розі не вшановано. Так само, як інших героїв за національне визволення: воїнів ОУН-УПА, теж розстріляних гітлерівцями.

Нижче ми подаємо дві світлини, на яких у сканованому вигляді продемонстровані два документи:

лист від сина Михайла ПРОНЧЕНКА Анатолія до Валентини КРИВДИ, просвітянки і на той час голови Криворізької міської організації політичної партії Конгрес Українських Націоналістів (КУН),

і вірш, їй же присвячений. Зокрема, у своєму листі, датованому 27 лютим 2003 року, зазначається: «Нас об’єднує не тільки спільна Справа, а й пам'ять мого батька, якого Ти славиш, як рідного. Тож вважаю Тебе за сестричку рідну. Пиши все про своє життя і справи».

Окремо ж друкуємо і сам вірш, написаний Анатолієм ПРОНЧЕНКОМ  28 вересня 1999 року. Він перебував у нашому місті і десять років тому виступав навіть на радіомовленні ТРК «Рудана», як і теж нині покійна Слава СТЕЦЬКО, соратниця Степана БАНДЕРИ. І все це – завдяки

Валентині КРИВДІ.


До теми
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 3731 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: