PP

     Четвер, 28.03.2024, 16:18



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Квітень » 29 » Катастрофу в Кривому Розі готує влада?
22:05
Катастрофу в Кривому Розі готує влада?
Ще якийсь десяток днів тому (якщо брати до уваги момент написання даного матеріалу) цей 9-поверховий будинок міг би згоріти разом із десятками його мешканців: і з дорослими, і з дітьми. На їхнє щастя, цього не сталося, бо загоряння почалося не посеред глупої ночі, а близько 23-ї години, на шостому поверсі, бо один з мешканців будинку це помітив, бо вчасно зателефонували й повідомили про загоряння, бо без затримок приїхала викликана «аварійна»…
Та враження таке, що місцева влада в Кривому Розі взагалі не зацікавлена в тому, аби мешканці будинків спокійно й безпечно проживали в своїх квартирах. І в ніч з 16-го на 17-те квітня, просто перед Вербною неділею, тут, на вулиці ПУШКІНА, в будинку №1, могла статися справжня трагедія. І все – через те, що і керівники міста, і комунальні служби не звикли належним чином виконувати покладені на них посадові обов’язки і рахуватися зі зверненнями громадян, як також не звикли брати до уваги і виступи в пресі. Мені здається, владоможці вже призвичаїлися до тієї думки, що не влада служить людям, а навпаки: люди їй мають всіляко кланятися і служити та прохати, щоб ті «снизошли» й звернули увагу на «пересічних».
Становище значно ускладнюється ще й тим, що місцеві засоби масової інформації (майже всі в Кривому Розі) не чіпають цю тему, а стали, по суті, однією піар-командою влади. Що ж стосується стану справ щодо дотримання прав людини у сфері, пов’язаній із відносинами влади й комунальних служб з одного боку і мешканців будинків – з іншого, то системно висвітленням цих питань останнім часом у місті займається лише одна газета: «Промінь Просвіти». Та як показують опубліковані тут приблизно протягом майже року матеріали (з червня 2010-го по квітень 2011-го; це, наприклад, такі: «Чи дограється влада Кривого Рогу до катастрофи біля «Джеронімо»?», «Тиха війна», службова недбалість чи просто безлад по-криворізькому?», «Лариса РУДНІК: Хто ви такі без ОСББ?..», «На вулиці ПУШКІНА правлять бал терористи?»), ніяких позитивних зрушень не спостерігається. Бо (як свідчать відповіді-відписки й відсутність дій) «ТЕПЕРІШНІЙ ТЕХНІЧНИЙ СТАН ЖИТЛОВОГО БУДИНКУ №1 НА ВУЛ. ПУШКІНА ЗАДОВІЛЬНИЙ». А ЗНАЧИТЬ ТЕ, що з лоджій на голови людей сиплеться бетон і там стирчить гола арматура, що в квартирах і на стінах сходових клітин у будинку – численні тріщини, що без погодження з мешканцями будинку біля нього викопано підвал об’ємом понад 600 кубометрів, що будинок (знову ж – без погодження із його мешканцями) оперезаний електрокабелем, що майже рік замість прихованої проводки в під’їзді недбало кинуто тимчасовий заізольований дріт (і тільки випадково внаслідок цього будинок 16 квітня цього року не згорів), що майже 70 відсотків прибудинкової території забрано у мешканців будинку для потреб різних бізнес-структур, що достеменно точно невідомо, чи виведено квартиру №3 з житлового фонду, чи ні, - ЦЕ ТЕЖ – ЗАДОВІЛЬНО?
Після того, що навколо цього питання вже відбулося і відбувається сьогодні, я можу зробити лише один висновок-припущення: КАТАСТРОФУ, ЯКА ТУТ МОЖЕ ТРАПИТИСЯ, ГОТУЄ САМА МІСЦЕВА ВЛАДА. І це при тому, що за висновками експертів асоціації теплотехнічних компаній України, найбільш ймовірними місцями виникнення техногенних катастроф у сфері житлово-комунального господарства є п’ять міст: Житомир, Кривий Ріг, Кіровоград, Каховка і Нікополь. І, на мою думку, місцева влада за будь-яку ціну хоче, по-перше, довести цей будинок до того, щоб примусити його мешканців вибратися з нього, а самі приміщення реально використати для бізнес-структур та для бізнес-операцій з метою отримання тіньових прибутків для себе, по-друге, на базі того, що вже відбулося й відбудеться, - запровадити такий спосіб відчуження майна, що є в приватній власності громадян (із використанням адмінресурсу), на території всього міста, а можливо, - й області (бо частина тих криворіжців, які були високопосадовцями під час цього «експерименту» в нашому місті, вже перебралися в кабінети Дніпропетровської облдержадміністрації). Але це стане можливим лише в одному випадку: якщо криворіжці й надалі будуть мовчати й не чинити спротив таким діям і якщо влада зможе провести «зачистку» в трьох місцевих організаціях, які їй поки що активно протидіють: Криворізьке міське об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА (колективний член УГСПЛ), Криворізьке міське правозахисне товариство й міська організація Спілки офіцерів України.

Сергій ЗІНЧЕНКО,
www.litbilkar.at.ua, 28 квітня 2011 року.
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 867 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: