PP

     П`ятниця, 26.04.2024, 09:59



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Квітень » 9 » АВТОРИТЕТНА ДУМКА
21:53
АВТОРИТЕТНА ДУМКА

 „Лише 10% українців довіряють судам”

Система судочинства користується найменшою довірою серед усіх державних органів – лише 10% громадян довіряють судам, - зазначив під час парламентських слухань “Про стан правосуддя в Україні” 18 березня 2009 року міністр юстиції Микола ОНІЩУК. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України. За словами міністра, більше 70% респондентів заперечують саму можливість законно добитися правди в судах. "Більшість опитаних впевнена, що рішення суду можна купити за гроші. Результати опитування вказують на те, що у людей сформована думка – "чим вище показники матеріального достатку, тим більше впевненості у виграші справи в суді"", - підкреслив Микола ОНІЩУК. 
Він відзначив, що не є оптимістичними і міжнародні рейтинги української судової системи. Так, за даними Всесвітнього економічного форуму Україна знаходиться на 99 місці зі 125 країн за показником незалежності судової системи. В рейтингу якості судової системи Україна займає місце нижче середнього у порівнянні з аналогічними державами, що перебувають у процесі переходу до ринкової економіки. 



Переглядів: 1253 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: