PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 09:36



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Лютий » 1 » Три партії звернулися до криворіжців
21:45
Три партії звернулися до криворіжців

23 січня в офісі Криворізької міської організації УНП відбулася прес-конференція, на якій представники керівництва трьох міських організацій партій УНП (голова Ванда ЛЕХ, заступник голови Олександр ЧЕВЕРДАК), УРП-Собор (заступник голови Віталій ЖДАНЮК) і НРУ (голова Євгенія ФЕДАШ) відповіли на запитання редактора часопису «Промінь Просвіти» Сергія ЗІНЧЕНКА. На цій прес-конференції була також присутня кореспондент часопису «Червоний гірник» Олена ТАРАСИК, яка запитань не задавала. Цей захід був присвячений 90-й річниці від дня проголошення Акту про Злуку України, що відзначається нині як День Соборності України.
Далі Олександр ЧЕВЕРДАК зачитав звернення до криворіжців, включаючи представників влади, місцеві партійні, громадські організації та усіх-усіх жителів нашого міста. В ньому, зокрема, говорилося про таке: «Велике починається з малого. Побудову великої соборної України давайте почнемо з об’єднання наших зусиль для згуртування місцевої громади, не байдужої до долі рідного міста». В цьому зверненні зверталася увага місцевих владних структур на знаходження спільної мови між різними структурами, партіями і організаціями. Підкреслювалося й інше: «Владі та правоохоронним органам постійно вживати заходи для недопущення провокацій, спрямованих на роз’єднання мешканців міста за мовними, релігійними, національними і політичними поглядами». А далі йшлося про необхідність перейменування «вулиць, назви яких не відповідають історичній правді: ЛЕНІНА, КОСІОРА, ПОСТИШЕВА, ЯКІРА, партійних з’їздів тощо». І окремо заявники запропонували перейменувати вулицю 22-го партз’їзду у вулицю Соборну. 
На завершення цього заходу Олександр ЧЕВЕРДАК від імені організаторів прес-конференції вручив представникам преси примірники книги історика Ольги КОВАЛЕВСЬКОЇ «Іван МАЗЕПА у запитаннях відповідях».
Редакція часопису «Промінь Просвіти» вдячна за такий дарунок і вже в цьому числі на 4-1 сторінці пропонує дві відповіді на запитання із цієї книги. 


Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1346 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: