PP

     П`ятниця, 26.04.2024, 17:59



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Вересень » 18 » Закони приймають для “дурних хохлів”?!
17:38
Закони приймають для “дурних хохлів”?!
Це короткі подорожні замітки про те, як на залізниці виконується прийнятий закон про заборону вживання алкогольних напоїв та паління у громадських місцях і на громадському транспорті. Я періодично користуюсь залізничним транспортом і якось, їдучи до Києва потягом «Кривий Ріг – Київ» у лютому цього року, спостерігав за тим, як на боковому місці нашого купе (плацкартний вагон) працівники міліції складали адмінпротокол на одного пасажира за те, що біля нього стояла відкрита бляшанка з пивом, і це сталося одразу після того, як потяг рушив від станції. І за весь час руху потягу до Києва ці люди в формі періодично проходили й пильнували, щоб не порушувався закон; а ще й провідники попереджували.
Повертаючись до Кривого Рога цим потягом, цікаво було спостерігати за молодим хлопцем який, зайнявши своє місце (верхнє), одразу (тільки-но потяг рушив від станції) ліг начебто відпочивати поклавши біля себе літрову пляшку пива, і це мало вигляд, наче мала дитина з пляшечкою молока. Цього разу протоколів не було.
У березні знайомий їхав до Львова. І на протягом подорожі, знаючи про закон щодо цих заборон, все-таки не стримався й на одній зі станцій вийшов до тамбуру вагону з бажанням хоч дві затяжки зробити. Там, крім нього, ще були такі бажаючі. Провідник їм і каже (мовою оригіналу): «Хотите курить, - дайте по 10 гривен, а я буду смотреть, и когда появится милиция в конце вагона, то я вам махну – дам знак. Кроме того, у меня есть пиво…».
Липнева подорож до Києва вразила мене нахабність деяких пасажирів з числа молодих людей і бездіяльність відповідальних за дотримання порядку та закону посадових осіб: провідників та працівників міліції. На станції «Роковата», що у Кривому Розі, до вагону зайшли два хлопця й дівчина та розмістились навпроти нас на бокових місцях. Одразу ж як потяг рушив від станції, молодь почала “накривать поляну”. - На столику у центрі поставили «півлітровку» з горілкою, 3 пляшки пива такою ж ємкістю та “закусь”, і одразу почали “приливать дорогу”. Я зробив зауваження та показав на знаки й напис над вікном яким заборонялося паління та вживання алкоголю, та ще й попередив про те, що по вагонах ходять працівники міліції, котрі складають адмінпротоколи на порушників закону. Вони здивувались: “Как это - нельзя?.. Мы всегда приливаем дорогу, чтобы была успешная поездка”. Та пляшки все-таки зі столу прибрали й приховали. А вагоном ходить провідник, розносить постільну білизну, все це бачить, але жодного зауваження так і не зробив. Після першої чарки виникла між ними розмова, один з хлопців із обуренням промовляє “Чего я должен менять привычку из-за идиотов, которые приняли этот закон”. Через 30 хвилин вагоном пройшли працівники міліції - і теж ніякої реакції на порушення закону. Після другої чарки другий з хлопців з посмішкою промовив: “Да эти законы принимают только для дурных хохлов”… І вони майже 3 години ще після відправлення потяга зі станції голосно розмовляли й гнули при цьому мати. – А також неодноразово виходили до тамбуру палити.

Олег ЗАБОЯК, м.Кривий Ріг
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 907 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: