PP

     П`ятниця, 26.04.2024, 22:41



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Серпень » 30 » «Прапор України на вершинах світу» … і Москви.
15:17
«Прапор України на вершинах світу» … і Москви.

Раніше я про це не писав – не хотів проблем для наших земляків у заснованій київським князем Москві. Проте наразі, коли в переддень Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності одну з висоток Москви на висоті 176 метрів прикрасив синьо-жовтий стяг, коли столичну велетенську електроопору, як і бруківку на Красній площі в Москві, розмалювали в українські кольори, вирішив відкрити один із секретів цих постійних «прикростей» для В.В. ПУТІНА.
Справа в тому, що наш стяг, який освячений в християнських конфесіях, який в руках найвидатніших альпіністів України майорів на найвищих вершинах всіх континентів (в тому числі 17.09.90 - тобто раніше за російський - на «стелі» Росії - Ельбрусі), побував також у найвищій точці Кремля – в шатрі дзвіниці Івана Великого (81 м).
Піднімались ми в тій просторій величній будівлі – «головній дозорній вежі» Кремля» - спочатку кам'яними сходами, потім гвинтовими металевими - по внутрішній стіні аж до самої маківки, де через не видні знизу «амбразури» на всі боки роздивились територію Кремля та околиці (кажуть, – на 30 км. навкруги). Ми не планували робити фото з прапором над Кремлем – то було небезпечно і складно, адже в церкву «іже під дзвони» тоді нікого не пускали: як нам сказали, в дзвіниці в тому році побували лише мер Москви Ю.М. ЛУЖКОВ та актор і кінорежисер М.С. МІХАЛКОВ.
Ідея полягала в іншому: зібрані нашим прапором найвищі духовні праведні сили священних гір, його сакральна енергетика мала змінити застійну атмосферу Кремля. Щоб дух свободи в образі нашого національного прапора, який своїми кольорами символізує єднання Неба й Землі, розповсюдився «на всю Іванівську», дійшов до всіх небайдужих до майбуття людей, допомагаючи долати зло.
…Адже Русь-Україна породила Росію, і коли В.В. ПУТІН не вгамується, то… Проте не хотілося б, адже світові потрібна Росія, але демократична, миролюбна.

Павло БІЛОШИЦЬКИЙ, газета «День», 23 серпня 2014 року


На фото:


На вершині Ельбрусу (17.09.90)

ДОВІДКА: П.В. Білошицький – д.м.н., автор ідеї та розпочатої в 1990 р. Програми «Прапор України на вершинах світу» - приймав участь у першосходженнях з синьо-жовтим прапором на найвищі вершини континентів Європи, Африки, Америки та ін..; автор книги «Сходження. Прапор України на вершинах світу» (2013 р.)

Переглядів: 681 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: