PP

     П`ятниця, 26.04.2024, 19:45



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Листопад » 12 » Дмитро СТУС презентував свій журнал у Кривому Розі
20:17
Дмитро СТУС презентував свій журнал у Кривому Розі
Співпраця країн завжди народжується із тісного спілкування народів. Наші сусіди-поляки приєдналися до країн ЄС у 2004 році. За цей час вони вже здобули неабиякий економічний та політичний досвід. Тому нам варто більше спілкуватися з ними, аби правильно зробити власний вибір. Чи не найкоротший шлях пізнання одне одного – через культуру, літературу, мистецтво. І останнім часом саме інтелігенція прокладає такі містки дружби.
Це підтвердив і лауреат Шевченківської премії, редактор журналу «Київська Русь» Дмитро СТУС, який має багато друзів серед поляків. Тому у нього і виникла ідея присвятити один із номерів цього видання польській культурі.
Про це він розповів також і при зустрічі зі студентами та викладачами Криворізького державного педагогічного університету під час перебування в Кривому Розі, а пізніше – місцевим літераторам та журналістам, що об’єдналися в Асоціацію криворізьких літераторів. Зокрема, коли вів мову про це останнє число «Київської Русі», він зазначив, що він разом зі своїми колегами намагалися, передусім, представити тих польських літераторів, чия творчість поки що мало відома в Україні.
Підтримка культурного простору між народами - це кращий внесок у співробітництво. Тим більше, що нам є чому повчитися у поляків, які не тільки підтримують свою літературу у Польщі, але й активно пропагують її поза межами власної країни.

Олена МАКОВІЙ

На світлинах:


виступає Дмитро СТУС;


 під час зустрічі з місцевими літераторами й журналістами;


обкладинка останнього числа «Київської Русі», яке презентував Дмитро СТУС.

Фото Сергія ЗІНЧЕНКА.
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1475 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: