PP

     Субота, 27.04.2024, 03:27



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Серпень » 29 » Адміністрації «АМКР» потрібен керівник, що сіє ненависть у колективі?
12:43
Адміністрації «АМКР» потрібен керівник, що сіє ненависть у колективі?
Повертаючись до надрукованого
У 12-му ЧИСЛІ нашої газети за цей рік у матеріалі під заголовком «ПРОФНЕНАВИСТЬ, або Коли брат брата води позбавляє» йшлося про те, що профспілковий комітет ПМГУ на комбінаті «Арселор Міттал Кривий Ріг», який діє під керівництвом голови профкому Юрія БОБЧЕНКА, своїм рішенням позбавляв права пити очищену воду членів місцевої незалежної профспілки: працівників науки, виробництва і фінансів.
В тому матеріалі була навіть процитована виписка із протоколу засідання профкому ПМГУ під назвою «О прекращении обеспечения питьевой очищенной водой членов профсоюза НПФНП», де чорним по білому було написано:
«Председателям цеховых комитетов профсоюза металлургов и горняков Украины» взять под контроль выделение бутылированной воды работающим по спискам №1 и №2 – только членам профсоюза горняков и металлургов Украины». З цього приводу автор того матеріалу підкреслював: «це ж як тільки треба ненавидіти своїх колег із іншої профспілки, котрі теж працюють на комбінаті, щоб позбавити їх права отримувати бутильовану очищену воду в найбруднішому місті цілої України?!».
Як повідомив редакції нашої газети заступник голови профкому працівників науки, виробництва і фінансів на цьому підприємстві Сергій СТРУКОВ, у серпні нарешті члени цієї профспілки почали отримувати очищену бутильовану воду. А незадовго до цього, 19 липня, профком місцевої незалежної профспілки за підписом його голови Сергія ГАПОНА звернувся до адміністрації підприємства з проханням (на світлині). У тому зверненні, зокрема, говорилося про необхідність «притягнути до відповідальності начальників структурних підрозділів блюмінгу №2, СКЦ, ЗЦ-1, ЛКП, ЦПА, ЦПП, АЦ-1, рудоуправління УВВО, ДЦ-1, ЦРМО-4. ЦРМО-5 за порушення питного режиму та відповідної угоди між адміністрацією та профспілковим комітетом ПМГУ про забезпечення водою «Геліос» робітників підприємства незалежно від членства у профспілкових організаціях».
У відповіді , підписаній директором з охорони праці В.П.КИРИЛЕНКОМ керівництво тільки констатувало-зазначило: «Постановою від 05.07.2010 року №55 профспілкового комітету первинної організації трудящих металургійної та гірничодобувної промисловості України ВАТ «Арселор Міттал Кривий Ріг» встановлено порядок забезпечення додатково водою «Геліос» до кінця року всіх робітників підприємства». Про якісь покарання винних у тій відповіді – ані рядочка.
Тому Сергій СТРУКОВ і поінформував нашу редакцію:
«У нас нет информации, о каких либо правильных действиях администрации предприятия в части воспрепятствования неправомерным действиям профкома ППО ПМГУ ОАО «АМКР». Более того, администрация предприятия в лице руководителей структурных подразделений чётко исполняла противоправное постановление президиума профкома ППО ПМГУ. Хотя (кроме постановления профкома ППО ПМГУ) не было никаких распорядительных документов от дирекции предприятия о прекращения выдачи воды «Гелиос» членам ВП РНПФ. Получается, что профком ППО ПМГУ в этом случае заменил даже Генерального директора предприятия.
Вышеуказанное подтверждает то, что руководители структурных подразделений, являясь членами ПМГУ, исполняют, оказывается не только противоправные приказы и указания директора, но также готовы исполнить в любой момент противоправное постановление профкома ПМГУ».
Сергій СТРУКОВ також при цьому зазначає, що представники незалежної профспілки навіть не включені до складу постійно діючих комісій підприємства та його структурних підрозділів. А потім ще додає наступне: «Администрация систематически не выполняет требования представлений ППО ВП РНПФ ОАО «АМКР». Представителя ППО ВП РНПФ ОАО «АМКР» не допускают на конференции трудового коллектива предприятия, не дают даже возможности подписать Коллективный договор при участии в его разработке. Профсоюзной организации ВП РНПФ приходиться обращаться в суд, так как в пределах предприятия законные требования профсоюзной организации руководством систематически умышлено игнорируются».
Із вище викладеного можна зробити лише один висновок: адміністрації підприємства, швидше за все, вигідні такі керівники, як Юрій БОБЧЕНКО, що сіють ненависть у колективі, та й вона сама зацікавлена в тому, аби всіляко перешкоджати діям цієї незалежної профспілки, оскільки, вірогідно, вся адміністрація входить до складу іншої – ПМГУ. А що з цього приводу відповість саме керівництво комбінату? Про це – у наступних числах газети.
Лист

Відповідь

Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1419 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: