PP

     П`ятниця, 26.04.2024, 23:59



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Квітень » 10 » А правда - така....
11:28
А правда - така....




ВІД ПОЧАТКУ поточного року і до недавнього часу місцева преса не встигала публікувати скороспечені повідомлення про наявність «справді проблемної ситуації» навколо міської «Просвіти», висуваючи версію бурхливої діяльності громадської організації з таким же іменем під керівництвом громадянина КРАМАРЕНКА М.В. Для прикладу, газета «Червоний гірник», рупор криворізької влади,  10 лютого з непідробним захопленням поділилася новиною про волонтерські «успіхи» свого власного кореспондента – Миколи КРАМАРЕНКА, який, швидше за все, вперше у своєму житті опинився в громадському русі. Посилаючись на те, що  в Народному домі відбулася прес-конференція Сергія ДОВГАЛЯ та Віктора ТАРАТУШКИ (як з’ясовується тепер, - дніпропетровських громадських діячів типу гоголівського ЧИЧИКОВА), «ЧГ»  повідомив:

 «Присутнім було офіційно представлено її нового очільника – Миколу КРАМАРЕНКА як єдиного легітимного керівника, обраного згідно зі статутом товариства. Сергій ДОВГАЛЬ відзначив, що непорозуміння між деякими просвітянами викликали відчутне згасання діяльності організації останнім часом і висловив сподівання, що тепер криворізька організація «буде здоровою і працюватиме на благо України».

Диву даєшся, який терпець у цих «страдників» за долю України, якщо вони так довго спостерігали, що діюча міська організація «Просвіти» не є здоровою і не працює на благо України! І розумієш, що якби над цими партійними функціонерами не нависали вибори до органів влади і позаріз не виникала необхідність обпертися на незаплямовані громадські інституції, то справи  «Просвіти» їх хвилювали б так само, як вони «хвилювали» їх останні півтора десятка років. Оволодіти серйозною організацією законним шляхом авантюристам  (навіть за підтримки влади) ніяк не світило, і вони вдалися до рейдерства. Про це красномовно свідчить наступна протизаконна писанина:


„Шановний Микола Іванович!

31 січня 2009 року відбулися звітно-виборні збори Криворізького міського об’єднання ВУТ „Просвіта” імені Тараса ШЕВЧЕНКА де обрано нового голову, правління та контрольно-ревізійну інспекцію організації.

Просимо Вас зявитися на засідання правління організації, яке відбудеться 18 лютого 2009 р. о 12.00 вул. Орджонікідзе буд. 6 для передачі печатки, свідоцтва про реєстрацію та інших документів „Просвіти”, а також для обговорення плану роботи на поточний рік.

Сподіваюсь на подальшу конструктивну співпрацю задля утвердження духовних і культурних цінностей української нації на Криворіжжі та консолідування в цих питаннях громади нашого міста.

Голова Криворізького міського

Обєднання Всеукраїнського товариства

„Просвіта” імені Тараса Шевченка (підпис)  Микола Крамаренко”.

То на яких же підставах поставлені ці незвичайні вимоги? Яким же чином з’явилося на криворізькому небосхилі українолюбне світило в ролі нібито єдиного легітимного керівника - Миколи КРАМАРЕНКА -  зі своєю компрометуючою сліпонародженою «Просвітою»? Фіктивність всієї цієї метушні очевидна з відповіді Відділу державних реєстраторів апарату Криворізької міської ради і виконкому від 30 березня поточного року на інформаційний запит голови Криворізького міського об’єднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА Миколи КОРОБКА (на світлині внизу):



„Про надання інформації.

На Ваш запит щодо легалізації громадської організації з назвою тотожною Вашій відділ державних реєстраторів вдруге повідомляє, що станом на 27.03.09 р. не зареєстровано такої організації.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №140 від 26.02.1993 „Про затвердження Положення про порядок легалізації об’єднань громадян”  легалізація об’єднань громадян, що мають одну і ту ж назву, не допускається.

Начальник відділу

державних реєстраторів  (підпис)     Г.С.Сташеліс”                                                            

   То хіба не такого гатунку засліплені неправдою «очільники» водять громади манівцями історії? І скільки ще їх таких, „поводирів” недалекоглядних!..

                  

  РЕДАКЦІЯ ЧАСОПИСУ «Промінь Просвіти»


Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1324 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: