PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 12:19



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Листопад » 27 » Партнерство з відродження Саксагані Єжи ДАРОВСЬКІ:«Я дуже хотів би працювати й надалі з цією командою українців»
18:58
Партнерство з відродження Саксагані Єжи ДАРОВСЬКІ:«Я дуже хотів би працювати й надалі з цією командою українців»
Ще кілька днів – і завершиться час, відведений на реалізацію проектів, накреслених для виконання Секретаріатом Партнерства з відродження річки Саксагань у Кривому Розі. Як відомо, робота відбувалася в двох напрямках. Перший умовно названий «Річка-парк» (це реалізація проекту «Облаштування рекреаційного простору біля річки Саксагань у Кривому Розі»., а другий – «Екомузей». Про всі попередні кроки ми загалом писали в минулих числах нашої газети. В цьому ж розповімо, дуже конспективно, про те, що відбувалося протягом трьох днів (9-11 листопада), коли в черговий раз до Кривого Рогу приїздили наші партнери з Республіки Польщі. Зокрема, - звернемо увагу наших читачів на діяльність такого партнера, як влада. У цьому матеріалі – публікацією деяких письмових відповідей. Це важливо не тільки з тієї причини, що робота над проектами завершується, а й також з тієї, що співпрацю можливо продовжити протягом наступного року й далі. Якщо ж виникне у когось бажання ознайомитися із ходом справ більш детально, то можна про це прочитати на спеціально створеному Партнерством сайті за адресою: www.vidrispartner.org.ua

Наші партнери з Польщі Єжи ДАРОВСЬКІ, Барбара КАЖЬОР і Ані ЯЖЕМСЬКА протягом цих трьох днів не тільки вникали в те, аби побачити, що вже зроблено з реалізації накресленого в проекті, але й також разом із нинішнім головою Секретаріату Миколою КОРОБКОМ намагалися визначитися із можливостями співпраці в складі цієї команди протягом наступного року. І в цьому плані дуже важливим був той момент зустрічі, коли учасники Партнерства оцінювали самі себе як щодо задумів і реалізації, так і щодо очікувань в майбутньому, на перспективу подальшого розвитку. А потім обговорили ті результати, що отримали. Щоб не вдаватися до розлогого викладу цієї сторони в роботі Партнерства, пропонуємо до уваги наших читачів те, що сказав нам, журналістам, Єжи ДАРОВСЬКІ:
«Мені дуже жаль, що проект закінчився. Я дуже хотів би працювати й надалі з цією командою українців. Але я надіюсь, що зможемо продовжити працювати в наступному році. В нашому проекті є такий напрямок, як створення екомузею, який дуже вдалий і рухається вперед без перешкод. Скажімо, пан Петро ЛИСЕНКО, аніматор екомузею, був на прийомі у районній раді, і все пішло добре. У вересні ми були в іншій районній раді щодо мікрорайону «5-й Зарічний» і були з надіями, але там трохи змінилося, та ми сподіваємося, що все буде добре й до кінця проекту (до кінця листопаду) зробимо вдало все щодо тієї частини парку, яку ми можемо в цих умовах зробити й будемо святкувати успіх у виконанні цього проекту. Будемо робити підсумки спільних дій українсько-польських за цей час у відносинах між людьми і в рамках Партнерства та й у відносинах із владою маємо поставити плюс. Надіюсь мати добрий і позитивний підсумок. Ми маємо надію співпрацювати з командою в наступних проектах».
Також в цьому матеріалі зазначимо той момент, що третій день перебування польських партнерів у Кривому Розі, 11 листопада, випав якраз на свято: День Незалежності Польщі. А тому були привітання з нашої сторони, пам’ятні дарунки, а також разом виконали Державний Гімн Республіки Польщі. Окремо слід відзначити, що одного з найактивніших учасників, Володимира НАЛУЖНОГО, за його діяльність було відзначено цінним подарунком, фотокамерою.
А тепер – деякі документи від місцевої влади, які стосувалися можливостей реалізації проекту «Облаштування рекреаційного простору біля річки Саксагань у м. Кривому Розі».
1. Відповідь Голові Координаційної Ради Партнерства з відродження річки Саксагань Миколі КОРОБКУ, датована 7 жовтня 2013 року:
«Виконком Жовтневої районної у місті ради на Вашу заяву щодо налагодження ділянки берега річки Саксагань повідомляє наступне.
Координаційною Радою Партнерства «Відродження річки Саксагань» облаштування зони відпочинку на лівому березі р. Саксагань у межах Жовтневого району планується проводити згідно соціального проекту «Облаштування рекреаційного простору біля річки Саксагань у Кривому Розі». Проектом передбачено, крім прибирання ділянки від сміття, інші роботи: очищення від чагарників, інвентаризація зелених насаджень, перевірка джерельної води на придатність для вживання, розширення стежинок граншлаком. Установка контейнерів та ТПВ для біотуалетів (або вигрібні ями), влаштування вогнищ для грилю та ін.
Виконком районної у місті ради не заперечує проти прибирання від сміття зазначеної ділянки. Для виконання інших робіт згідно зазначеного проекту заявнику необхідно звернутися до управління архітектури і містобудування виконкому міської ради та погодити проектну документацію з подальшим отриманням необхідної дозвільної документації згідно чинного законодавства.
Голова районної у місті ради В.КОРИТНІК».
2. Відповідь з управління екології виконкому криворізької міської ради від 7 листопада 2013 року «Стосовно проекту «Облаштування рекреаційного простору біля річки Саксагань у м. Кривому Розі».
«Розглянувши соціальний проект «Облаштування рекреаційного простору біля річки Саксагань у Кривому Розі», повідомляємо наступне.
Враховуючи, що пропозиції, викладені в проекті, спрямовуються на створення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля, збереження і охорону навколишнього природного середовища, вважаємо проект прийнятним для впровадження в межах визначеної території.
Розміщення в межах території контейнерів для збирання твердих побутових відходів та надвірних туалетів пропонуємо погодити з управлінням благоустрою та житлової політики виконкому міської ради та криворізьким міським управлінням головного управління Держсанепідемслужби у Дніпропетровській області. При цьому необхідним є вирішення питання забезпечення подальшого утримання контейнерних майданчиків та вивезення побутових відходів, що накопичуватимуться, а також очищення, утримання і справному стані надвірних туалетів, проведення їх дезинфекційної обробки.
Відповідно до ст.ст. 87-89 Водного кодексу України при реалізації соціального проекту забезпечити додержання режиму використання водоохоронної зони річки Саксагань, з урахуванням режиму обмеженої господарської діяльності в прибережній захисній смузі.
Начальник управління С.ОХОТНІКОВА».

Олена МАКОВІЙ і Сергій ЗІНЧЕНКО

НА СВІТЛИНАХ:


Єжи ДАРОВСЬКІ під новим логотипом екомузею;


Микола КОРОБКО проводить засідання;


документ-відповідь від Жовтневої районної у місті ради;


активіст Криворізького міського правозахисного товариства Анатолій БІЛИЙ робить дарунок екомузею (в особі його аніматора Петра ЛИСЕНКА), що народжується;


під час зустрічі учасників проекту з жителями будинків житломасиву «5-й Зарічний».

Фото Сергія ЗІНЧЕНКА
Переглядів: 851 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: