PP

     Четвер, 25.04.2024, 07:25



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Грудень » 18 » Криворізькі активісти правозахисного товариства і просвітяни долучилися до МАРАФОНУ написання листів
13:00
Криворізькі активісти правозахисного товариства і просвітяни долучилися до МАРАФОНУ написання листів
Починаючи із 7 грудня, підтримавши ініціативу правозахисної неурядової організації «Міжнародна амністія» (Amnesty International), Україна долучилась до всесвітнього марафону з написання листів на захист прав людини. Цю широкомасштабну акцію, яка не має аналогів у світі, «Міжнародна амністія» проводить щороку до 10 грудня, до Дня прав людини. Українці пишуть свої послання цього року в 35-ти містах, котрі надсилають урядам тих держав, де порушуються права людини. Серед них – Білорусь, Росія, США, Гватемала та інші.
На веб-сайті цієї організації «Міжнародна амністія» (за адресою (http://amnesty.org.ua/marathon2012) про цей захід, зокрема, написано наступне:
«Ми пишемо листи, щоб приділити трохи більше уваги й часу тим, хто цього потребує, та показати нашу небайдужість. Також, таким чином ми здійснюємо тиск на уряди країн, де відбуваються порушення прав людини. За допомогою Марафону ми висловлюємо солідарність із жертвами порушень прав людини та намагаємося реально змінити людські долі. Ідея марафону народилася у Варшаві, у місцевій групі Amnesty International. З часом, марафон став всесвітньою акцією, яка щороку проходить у ряді країн Західної Європи, США і навіть в Новій Зеландії і на Бермудах».
У Кривому Розі другий рік поспіль долучилися до цієї акції активісти Криворізького міського правозахисного товариства і Криворізького міського об’єднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА. Цього року вони написали і відправили в різні країни …листів.

Іван БІЛОХРЕСТ

На світлинах:

 
ілюстрована пам’ятка для тих, що хочуть написати листи та дізнатися про цю акцію; 

 
активісти Криворізького міського правозахисного товариства та міського об’єднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА під час написання листів на захист демократії, на захист прав людини.

Переглядів: 763 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: