PP

     Субота, 20.04.2024, 03:24



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Березень » 1 » Дожилися: українці почали массово ввозити продукти з Європи
15:01
Дожилися: українці почали массово ввозити продукти з Європи
М'ясо, цукор, кава, вино й горілка, овочі та фрукти – ось основні види продуктів, які українці намагаються ввезти, бо у сусідніх державах вони коштують дешевше. Зростання цін стимулює українців закуповувати продукти харчування за кордоном. Прикордонники західного регіону фіксують різке збільшення спроб ввезення продуктів, здебільшого - м’яса.
М'ясо, цукор, кава, вино й горілка, овочі та фрукти – ось основні види продуктів, які українці намагаються ввезти, бо у сусідніх державах вони коштують дешевше. Особливо активізувалися порушники останніх два тижні, спроб побільшало втричі, повідомили у Держприкордонслужбі західного регіону.
З усіх виявлених випадків контрабанди 74 відсотки – м'ясо. Його намагаються завести невеликими партіями до 300 кг, зазвичай з Польщі. Велику партію контрабанди м’яса до 20 т в останні місяці затримували двічі. З Польщі українці везуть і цукор, ціна на який зросла в Україні чи не найбільше. А от вино та горілку закуповують у Румунії, Молдові та Угорщині і везуть теж у незначній кількості до 5 літрів.
Каву, овочі та фрукти найчастіше доводиться вилучати на українсько-угорській ділянці кордону, інформують прикордонники. Цей перелік поповниться твердими сирами, цитрусами та олією.
У митній службі не виключають, що активізується і так звана «сіра» контрабанда, коли товар намагаються ввезти за заниженою ціною чи вагою, або транзитною схемою.
Автор: Галина СТАДНИК, редактор: Захар БУТИРСЬКИЙ
За матеріялами "Німецької хвилі"
Довідка новинаря М.-І.: В німецьких супермаркетах ціна для приватного покупця на сиру свинину в великій фасовці (півтуші вагою ~40 кг) складає близько 2 євро/кг, цукор коштує 69 центів/кг, а молоко 48 центів за літр. Чекаємо ваших коментарів та висновків щодо причин високих цін на продукти в Україні (вартість бензину близько 7 грн./літр, електроенергії близько 25 коп/кВт-год) та відносно низьких в Німеччині (вартість бензину близько 1.3 євро/літр, електроенергії близько 22 центів/кВт-год).

Maidan.org.ua 24 лютого 2010 року

Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1342 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: