PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 16:25



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Березень » 1 » Cуд «не зрозумів» потуг нардепа Павла МОВЧАНА нав’язати січеславським просвітянам за керманича «польового командира» С.ДОВГАЛЯ
12:05
Cуд «не зрозумів» потуг нардепа Павла МОВЧАНА нав’язати січеславським просвітянам за керманича «польового командира» С.ДОВГАЛЯ
Як не раз уже згадувалося, 2008 року прес-секретар обласного осередку партії ВО «Батьківщина» пан ДОВГАЛЬ, облаштувавши позастатутну ініціативну групу із різних знайомих йому осіб, проголосив себе головою Дніпропетровського обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Тараса ШЕВЧЕНКА. Позаяк районні і міські організації «Просвіти» не визнали згаданого пана за свого голову, кинувся він, нестримний, розмахуючи «вірчими грамотами» від Павла МОВЧАНА, дещо своєрідно здобувати собі «честь і славу». Внаслідок цього аркуші його судових домагань дістатися за будь-яку ціну обласного просвітянського Олімпу уже складають кілька томів. Отож редакція «Променя Просвіти» вирішила надати своїм читачам можливість дізнатися про останні «досягнення» цієї непересічної особи – польового командира, юриста і журналіста, як це про себе він скромно зауважує.
Почнемо з цитування уривків із однієї з останніх позовних заяв, поданих С.ДОВГАЛЕМ, - представником позивача, – заяви від 26 липня 2012 року до Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська про спростування недостовірних відомостей:
«Як нам стало відомо з публікації в газеті «Промінь просвіти» (№24(129), грудень 2011 р., автор публікації – ЧЕРНИШ Ніна Михайлівна), 10 листопада 2011 року Відповідачі -1 та 2 (КОВАЛЕНКО Микола Олексійович та ПОПОВСЬКИЙ Анатолій Михайлович – ред.) відвідали гімназію №130 міста Дніпропетровська, де перед 180 гімназистами розповсюдили недостовірні відомості про те, що вони є відповідно головами дніпропетровських обласного та міського об’єднань Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Т. Г. ШЕВЧЕНКА. Відповідач – 1 (КОВАЛЕНКО Микола Олексійович – ред.) на посаді, якою він представився, ані Головною радою, ані Центральним правлінням, ані з’їздом нашого товариства ніколи не затверджувався і до нашої громадської організації ніякого відношення не має. Це підтверджується доданими до цієї позовної заяви витягом зі звітної доповіді контрольно-ревізійної інспекції VIII з’їздові Всеукраїнського товариства !Просвіта» імені Т. Г. ШЕВЧЕНКА від 19 червня 2009 року, витягами з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 12.07.2011 року та 25.01.2012 року… Також у нас є підстави вважати дії редакції газети «Промінь просвіти» з публікації недостовірних відомостей про те, що відповідачі-1 та 2 є відповідно головами дніпропетровських обласного та міського об’єднань ВУТ «Просвіта» імені Т. Г. ШЕВЧЕНКА, усвідомленими і відверто спрямованими на те, щоб дезінформувати, посіяти недовіру читачів видання до нашої громадської організації та легітимності її керівних органів у Дніпропетровську…Виходячи з вищезазначеного, ми вважаємо дії Відповідачів відверто спрямованими на зниження престижу та підрив довіри до нашої громадської організації, яка має славні історичні традиції і є авторитетною на Дніпропетровщині… Прошу: 1) Зобов’язати Відповідачів КОВАЛЕНКА М. О., ПОПОВСЬКОГО А. М. та ЧЕРНИШ Н. М. публічно спростувати інформацію про те, що Відповідачі ПОПОВСЬКИЙ А. М. та КОВАЛЕНКО М. О. відповідно головами дніпропетровських обласної та міської організацій «Просвіти» (так в оригіналі – ред.) не є, усім 180 учням гімназії № 130, яким Відповідачі повідомили цю недостовірну інформацію стосовно себе та нашої громадської організації; 2) Зобов’язати редакцію газети «Промінь просвіти» спростувати поширену у числі (№24(129), за грудень 2011 року інформацію у наступній редакції: «Опубліковані у матеріалі ЧЕРНИШ Н. М. «День української писемності та мови в січеславській гімназії («Промінь просвіти» (№24(129), за грудень 2011 р.) відомості про те, що громадяни КОВАЛЕНКО М. О. та ПОПОВСЬКИЙ А. М. є відповідно головами дніпропетровських обласної та міської організацій Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Т. Г. ШЕВЧЕНКА, не відповідають дійсності. Ці громадяни до вищезазначеної громадської організації, яка є юридичною особою, відношення не мають…».
Уважний читач не може не поцікавитися, а чиїм же представником у суді став С. ДОВГАЛЬ? Хто ж є позивачем? Хто довірив йому цинічно виставляти довголітніх членів «Просвіти» інженера М. О. КОВАЛЕНКА та професора А. М. ПОПОВСЬКОГО за таких собі псевдопросвітян, що не мають ніякого відношення до «Просвіти»? Про легітимність яких керівних органів «Просвіти» у Дніпропетровську йдеться? Відповідь на поверхні: цей фарс благословив на появу у світ голова ВУТ «Просвіта» ім. Т. ШЕВЧЕНКА, народний депутат України Павло МОВЧАН своєю довіреністю на представництво в суді за позовом про підтвердження легітимності на керівній посаді свого ставленика С. ДОВГАЛЯ. Останній, за його задумом, має уособлювати «керівні органи «Просвіти» у Дніпропетровську», поєднуючи свої функції з посадою прес-секретаря обласного осередку партії ВО «Батьківщина».
Із тексту довіреності за вих. № 05-361/1 від 15.10.2012 р. дізнаємося: «Довідка видана «ДОВГАЛЮ Сергію Миколайовичу в тому, що йому надано право представляти інтереси Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Т. Г. ШЕВЧЕНКА у цивільній справі за позовною заявою про спростування недостовірних відомостей…» і таке інше. Підписано: «Голова Товариства – народний депутат України Павло МОВЧАН».
На якийсь час позивачеві та його представникові випала нагода тішитися рішенням Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська від 15.11.2012 року, яким суддя Г. В.ЧЕРНОВСЬКОЙ задовольнив їхню вимогу в частині блюзнірського спростування опублікованих «Променем Просвіти» відомостей. Та ось 20.02.2013 року судова колегія апеляційного суду Дніпропетровської області у складі «головуючого – судді ДЕМЧЕНКО Е.Л., суддів КУЦЕНКО Т..Р., БАСУЄВОЇ Т.А. при секретарі – КАЧУР Л.В.» винесла рішення про задоволення апеляційної скарги «КОВАЛЕНКА Миколи Олексійовича, ПОПОВСЬКОГО Анатолія Михайловича, ЧЕРНИШ Ніни Михайлівни, редакції газети «Промінь Просвіти». А також – ВИРІШИЛА «Рішення Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська від 15 листопада 2012 року скасувати. В задоволенні позову Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Т.Г.ШЕВЧЕНКА до КОВАЛЕНКА Миколи Олексійовича, ПОПОВСЬКОГО Анатолія Михайловича, ЧЕРНИШ Ніни Михайлівни, редакції газети «Промінь Просвіти», треті особи – гімназія №130, відділ освіти Жовтневої районної у місті Дніпропетровську ради, про спростування недостовірних відомостей відмовити…». Тобто, рішення про зобов’язання редактора газети «Промінь Просвіти» опублікувати омріяне С. ДОВГАЛЕМ спростування скасоване.
У цій позовній заяві п. ДОВГАЛЬ, на відміну від попереднього позову про захист честі, гідності та ділової репутації від 24 вересня 2010 року, розмір нанесеної йому моральної шкоди уже ніяк не оцінював. Бо був уже навчений прикладом на зразок класичної ситуації: є в глечику молоко, та голова не влазить! Адже навіть Вищий спеціалізований суд України своєю ухвалою ще від 24 квітня 2012 року залишив без змін рішення Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська від 21 березня 2011 року про відмову у задоволенні тодішнього позову С.М. ДОВГАЛЯ., де однією із вимог було: «зобов’язати відповідачів КОВАЛЕНКА Миколу Олексійовича та ПОПОВСЬКОГО Анатолія Михайловича відшкодувати мені солідарно моральну шкоду у сумі 1000 (одна тисяча) гривень». Шкоду не визнано, грошей не прибуло…
Ось так авантюрні бульки лопалися одна за одною. Та чи навчать вони, нарешті, титулованого позивача та його претензійного представника тому, чим їм насправді варто зайнятися?..
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 927 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: