PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 19:39



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Липень » 9 » «Цим рішенням суд фактично визнав, що в Україні можливе переслідування з політичних міркувань»
12:27
«Цим рішенням суд фактично визнав, що в Україні можливе переслідування з політичних міркувань»
Екс-міністр внутрішніх справ України, лідер «Народної самооборони» Юрій ЛУЦЕНКО виграв в Європейському суді з прав людини справу проти держави Україна. Сьогодні Європейський суд визнав незаконним арешт Юрія ЛУЦЕНКА, а також визнав наявність політичних переслідувань відомого українського опозиційного політика.
Зокрема, ЄСПЛ нарахував сім порушень конкретних статей Європейської конвенції з прав людини: два порушення параграфа 1 статті 5 (право на волю й безпеку) щодо арешту й ув'язнення Луценка, порушення параграфа 2 статті 5 (право бути інформованим щодо причини арешту), два порушення параграфа третього статті 5 (право заперечити своє утримання під вартою) і порушення статті 18 (обмеження відносно використання обмеження права).
Суд також зобов'язав Україну виплатити ЛУЦЕНКУ 15 тисяч євро моральної компенсації.
Адвокат Валентина ТЕЛИЧЕНКО повідомила, що формулювання суду є чіткими та однозначними і вказують на неприйнятність практики, яка мала місце у провадженні проти Юрія ЛУЦЕНКА.
«Цим рішенням суд фактично визнав, що в Україні можливе переслідування з політичних міркувань. На жаль, віднині однозначно ясно, що Віктор Янукович увійде в історію України як президент, при правлінні якого суд і судову систему використовували з метою вирішення політичних забаганок», - підкреслила ТЕЛИЧЕНКО у коментарі УНІАН.

Джерело: "Народна самооборона"
УНІАН, 3 липня 2012 року
Переглядів: 693 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: