PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 08:05



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » Архів матеріалів


СБУ ліквідовувала міжнародне угрупування, що організувало три порностудії. 25 лютого одночасно в Києві, Дніпропетровську і Донецьку працівники СБУ затримали лідерів і більше 20 активних учасників угрупування, припинивши діяльність трьох порностудій, з яких в ході обшуків вилучено 33 комп'ютери, 14 відеокамер, повідомила начальник прес-центру Служби безпеки України Марина ОСТАПЕНКО. 
Засновником порностудій виявився колишній житель Донецька, в даний час громадянин США, його затримали в міжнародному аеропорту Бориспіль. Також встановлено, що ці порностудії діяли протягом 7 років і в їх протиправну діяльність було втягнуто близько 130 людей. Прибуток від такого "бізнесу" складав щомісячно від 80 до 100 тисяч доларів.
Як повідомляє ТСН, порностудія працювала як звичайний офіс. З власним графіком виходу на роботу, щоправда, без прізвищ, попередженням про те, що дівчата, які сплять на роботі - працюватимуть у денні зміни - очевидно, менш престижні. Оголошення про святкування 8- ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1145 | Додав: pprosvita | Дата: 09.04.2009 | Коментарі (0)


Ми, криворізькі просвітяни, вітаємо з ювілеєм свою колежанку Лідію Миколаївну ЧЕЛНОКОВУ, зичимо чудовій майстрині, яка крім того, що є чудовою вишивальницею, ще пише прекрасні вірші й казки, нових творчих перемог, здоров’я надійного і особистого щастя та достатку в домі! Прийміть, Лідіє Миколаївно, наші поздоровлення:  

Неповторна, світла і казкова,
Викупана сонцем в чистих росах.
Все життя майстриня ЧЕЛНОКОВА
Вишиває долю світлокосу:

На полотнах квіти піднялися,
Візерунки – в сонячнім промінні,
В них любов і сон переплелися,
Як і в серці світлої майстрині.

І в словах її поезій чистих
Все під сонцем і живе, й співає,
В образах (тонких і променистих)
Мрія світлоока оживає.

І казки, написані під сонцем,
Водять хороводи поміж нами,
Долинають сміхом крізь віконця,
Прикрашають світ ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 2831 | Додав: pprosvita | Дата: 09.04.2009 | Коментарі (0)


Якщо в Росії будуть більше знати про Альянс, то це змінить вплив «чинника НАТО» на українсько-російський діалог. Таку думку висловив у коментарі УНІАН прес-секретар Посольства України в РФ Олег ВОЛОШИН. «Дані опитування громадської думки в Росії, що показали, що більш третини росіян погано уявляють собі, чим є і які цілі переслідує НАТО, мають задати нову тональність дискусії між Києвом і Москвою з питання євроатлантичної інтеграції України», - сказав О.ВОЛОШИН. «Очевидно, якщо російська влада, політичні партії та громадські організації докладуть зусиль до того, щоб краще інформувати своїх громадян з питання про діяльність Альянсу, принципово зміниться вплив на українсько-російський діалог так званого «чинника НАТО», який нерідко використовують для торпедування нормального розвитку відносин», - упевнений дипломат.
Водночас він зазначив, Україна може тільки вітати, що лише 6% росіян, опитаних авторитетним Всеросійським центром вивчення громадської думки, вважають Альянс агресивни ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1144 | Додав: pprosvita | Дата: 09.04.2009 | Коментарі (0)



1 – 1935 р. – Постанова Особливої наради при НКВС СРСР у справі „контрреволюційної троцькістської організації”. 94 особи, які проходили у цій справі, звинувачувались як троцькісти, фашистські агенти, які здійснювали в Україні підготовку інтервенції, та були засуджені на різні строки ув’язнення і заслання. 17 травня у цій же справі 5 років заслання до Західного Сибіру отримав Ю.КОЦЮБИНСЬКИЙ. Восени 1936 р. Ю.Коцюбинський був знову звинувачений у причетності до „контрреволюційної троцькістської організації”, а у березні 1937 р. засуджений до смертної кари і розстріляний.
5 – 1710 р. – Бендери. Козаки, що пішли за І.МАЗЕПОЮ, обирають гетьманом П.ОРЛИКА. Конституція П.Орлика – договірні умови між гетьманом і козаками, де ставилася мета домогтися незалежної Української держави.
5-6 – 1917 р. – Київ. Український педагогічний з’їзд , в якому взяло участь 500 педагогів початкових, середніх та вищих навчальних закладів України. З’їзд висловився за українізацію освіти, утворив Голо ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1350 | Додав: pprosvita | Дата: 26.03.2009 | Коментарі (0)


 
Радянська влада масово перейменувала селища з татарськими назвами, які були не лише в Криму. Приміром, на Херсонщині у зв’язку зі ще «єкатерининським» витісненням ногаїв за сто з гаком років ойконіми пройшли певну еволюцію і звучали вже трохи по-українському: Келигеї (стали Гладківкою), Чалбаси (Виноградове), Юзкуї (Фрунзе), Керменчук (Гаврилівка), Агаймани (Партизан) тощо. У Криму змінено навіть ті назви, які свідчили про присутність слов’янського етнікуму: наприклад, Ак-Чора Руська неподалік Старого Криму стала Долинним, а с. Китай коло Керчі перетворилося на – спробуйте вимовити – Лібкнехтівку. Під спільну гребінку потрапили й народи, які особливо перед титульною нацією не завинили: с. Шльонзаки коло Буська стало Підлісним, с. Вейсманівське поблизу Городка – Залісним, Жидатичі недалеко від Львова – Гамаліївкою, с. Жидовичі побіля Перемишлян – Житовичами, чеська Якубовка в Криму – Зерновим, Молдова неподалік Скадовська – Андронівкою, Старошведське над Дніпром – Зміївкою.
... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1208 | Додав: pprosvita | Дата: 26.03.2009 | Коментарі (0)


 Коли працюєш на дачі, то завжди час плине швидко, а щоб зробити якомога більше, кожного разу працюєш до заходу сонця, а вже потім у темряві крокуєш додому. І незмінно в дорозі зі мною постійний супутник – візок. Завжди що-небудь та везу з огороду. І цього разу візок був з вантажем – я на той час копав картоплю. Десь на півдорозі мене наздогнав якийсь чоловік. Уже зовсім стемніло, і я не придивлявся до нього. Проте він не обігнав мене, а набився в помічники. Мене це здивувало. Ось уже років із п’ять я їжджу з цим візком на огород, і ніхто мені не допомагав. Подумалося, певно, п’яний мій помічник. І я не помилився. Дорогою ми поговорили про врожай, про погоду.
 І раптом його начебто щось кольнуло:
 - Слухай, а у тебе щось говірка не наша! Ти звідки?
 - З України.
 - А як же сюди потрапив?
 -А я тут шпигуном працюю. Дізнаюсь, які де ціни на продукти, на товари і везу ці дані на Україну. Але й там часу даремно не витрачаю: так само на цінах спеціалізуюсь і везу інформац ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1123 | Додав: pprosvita | Дата: 26.03.2009 | Коментарі (0)


Верховна Рада активно обговорює реформу¬ван¬¬ня Служби безпеки Украї¬¬¬ни. Вже розроблено кілька законопроектів з цього приводу. Всі вони направлені на значне зменшення повноважень СБУ. Однак ре¬форматорам не варто забувати, що демократія потребує належного захисту, в тому числі специфічними методами спецслужб. Інакше від неї можуть залишитися тільки спогади. Як це неодноразово траплялося в історії людства.

Потворні пасинки демократії
 
Демократія і безпека. Ці дві сутності вельми складно поєднати. Адже в ідеалі демократія вимагає забезпечення безмежних прав людини, недоторканності її особистого життя, абсолютного невтручання держави у її справи тощо. Безпека суспільства орієнтується на протилежні речі: максимально можливий конт¬роль громадського життя, нагляд за діяльністю індивідів (часто всупереч їхній волі), використання таємних методів збирання інформації тощо. Хочемо ми цього чи ні, а гарантування безпеки нації й держави потребує певних обмежень ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1240 | Додав: pprosvita | Дата: 26.03.2009 | Коментарі (0)



Може це в підсвідомості, десь в глибині пам’яті, з дитинства жило в мені, бо не забувалось. Хоч ніколи й не спливало на поверхню. Спало, як зерно, кинуте в сухий грунт, що чекає там сприятливих умов, а потім – раптом проростає…
Ніколи я над словами дідуся, переказаними мамою у своїх спогадах від бабусі ще з дитинства, наче не чув і не замислювався над ними. А таки не забулося й виплило. Ось це: “Прийшов дідусь з війни додому (це з Першої світової) і сказав: “Я відвоювався… Ще дітям моїм доведеться… А вже діти дітей моїх, може, й не воюватимуть…” 
Як ото зміг малограмотний селянин пророчо подивитися в майбутнє? Чи то мудрість народу нашого? І для чогось же свідомість тримала десь у одній із тих “шпаринок” пам’яті сказане дідусем, для чогось же чекала часу? То цей час уже настав?
Певно, під впливом інформації про життя нашої країни та про розвиток суспільства не за законами Божими, а за створеними нами самими (“верховенством закону і права”) те глибоко заховане в підсвід ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1072 | Додав: pprosvita | Дата: 26.03.2009 | Коментарі (0)


Шановні наші читачі!
Перед вами – два малюнки за результатами 8-го всеукраїнського конкурсу карикатуристів, який минулого року провела асоціація карикатуристів України. Тему цього конкурсу («Незалежність») було запропоновано на самому початку минулого року. Тепер вона справді стала актуальною для всіх українців. На цій сторінці редколегія нашого часопису пропонує два малюнки із числа вміщених до каталогу (Г.МАЙОРЕНКА з міста Києва і В.ВОЗНЮКА з міста Житомира) та наш віршований коментар у вигляді рубаїв до цієї теми й малюнків.  

Знов будуємо ми хату,

Щоб людей в ній об’єднати.

Та одне не з’ясували:

Скільки ж будем будувати?

 

Х Х Х

Ми пиляєм все й одразу:
Чи то дерево, чи базу
Можем геть усе спиляти
Справді вільно: без наказу.

 

Х Х Х ... Читати далі »

Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1241 | Додав: pprosvita | Дата: 26.03.2009 | Коментарі (0)


Якщо Вам завдали шкоду в медичному закладі, перше, що потрібно зробити: висловити по можливості грамотно та коректно свої претензії завідуючому відділенням. Якщо в усній бесіді не вдалося вирішити наболілі питання, то переходьте до наступного етапу: складіть письмову заяву керівнику медичної установи. 
Лист оформлюється в 2-х примірниках: один передається через секретаря головному лікарю; на другому (який Ви залишаєте собі) попросіть секретаря зробити помітку, що заяву прийнято, поставити дату, підпис. За законом відповідь на заяву має бути надіслана Вам впродовж 1 місяця. У заяві потрібно коротко та ясно викласти суть того, що Вас, власне, не влаштувує, а також Ваші пропозиції щодо вирішення даного конфлікту. Не слід “перегинати палицю” з грошовою компенсацією або залякувати керівництво закладу можливим зверненням до суду, до прокуратури або до Адміністрації Президента. Це і без погроз є Вашим правом на будь-якій стадії конфлікту, і всі медики це знають. А погрози нікому ще не ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1088 | Додав: pprosvita | Дата: 26.03.2009 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 150 151 152 153 154 ... 156 157 »