PP

     Четвер, 25.04.2024, 19:03



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Квітень » 13 » Звідки беруться будинки, які «не будуються»…
20:54
Звідки беруться будинки, які «не будуються»…
Про те, що на Вкраїні люблять жартувати, ще безсмертний ГОГОЛЬ відзначав. Жартували скрізь і за всілякої нагоди, бо народ ми такий. А ось дурити було якось непристойно. То ж і відвели наші мудрі пращури для такої притичини на рік один день – День сміху. Позбиткуватися один з одного першого квітня, та й годі… Тепер же не ті часи. Як то кажуть, то й не начальство, якщо постійно не дурить. У наші часи найчастіше влаштовує воно шаманські танці навколо всенародної земельки. І, поки не вихопиться черговий земельний куш, танці не вщухають.
Відчули ці танці і мешканці криворізької вулиці Балакіна. Ще 2007 року вони звернулися до місцевої влади з проханням озеленити територію біля будинку 31, що стоїть поруч із проїжджою частиною дороги, бо ніщо не рятує мешканців від шуму та вихлопних газів проїжджого автотранспорту.
На такий позитивний мічурінський крок грошей у влади начебто не знайшлося. І лише весною 2009 року мешканцям стало зрозуміло, чому це у бюджеті не знаходилося злощасних коштів: бо саме таємно плановане будівництво автостоянки жодним чином не вписувалося в розвиток зеленої зони.
Голова Профспілки «Влада належить народу» Сергій ДМІТРІЄВ, захищаючи права членів своєї профспілки, звернувся до міністра внутрішніх справ України з проханням допомогти припинити будівництво автостоянки, що творилося з благословінння міського голови і без уваги щодо ставлення громадян та громадських організацій до архітектурних рішень проектів і без надання можливості захисту їхніх інтересів як того вимагають норми кількох законів України, що стосуються самоуправління та містобудування.
Міністр, маючи «довірені» кадри на місцях, пустив скаргу вниз по драбині, аж до Саксаганського відділу міліції. А тут люди дуже «відповідальні» спритно спрацювали, певно, не вперше, за формулою: «бреше і в очі дивиться». З’явився документ: «в результаті перевірки встановлено, що між домами, розташованими за адресою: вул. Балакіна №4 та №31, будівництво не ведеться, відсутня грейдерна та будівельна техніка…» Підпис: начальник відділу А.О. ГРЕЧУК, 15.08.2009.
А ще пан ДМІТРІЄВ в останні дні травня 2009 року звернувся із заявою до того ж самого Саксаганського районного відділу. Цю ж відповідь повторив заступник начальника ГУ МВС України в Дніпропетровській області М.В. КОРЯКА у листі від 14.12.2009 року. Під акомпанемент брехні правоохоронних органів на початок 2010 року будівництво стоянки фактично відбулося.
Аналогічну «боротьбу» із незаконною забудовою провадять і органи прокуратури. Ось у травні 2009 року Комітет профспілки «ВНН», спираючись на вимогу восьми десятків підписантів – мешканців вулиць Камо, Сиволапа та Першотравневої, звернувся до міського голови з вимогою негайно припинити будівництво багатоповерхового будинку на перехресті вулиць Сиволапа та Першотравневої, яке розпочалося з порушенням законодавства України, і провести у відповідності із законом громадські обговорення будівельної документації. Міський голова проявив неабияку «стійкість», не відповівши по суті на надіслані протягом півтора року п’яти подібних звернень. Зрештою і прокурор міста Кривого Рогу Ф. Кириєнко порушень не встановив і документи прокурорського реагування не вносив, про що повідомив у червні 2011 року через два з половиною місяці після дати прийнятого рішення.
На сьогоднішній день криворізька влада рішуче не помічає своїх громадян. А ось Київський голова держадміністрації вже навіть виходить на мітинги протестуючих проти забудови Києва, бо йому,бачте,вибори на посаду міського голови дихають у потилицю! Кривий Ріг – не Київ, до виборів міського голови ще далеко. А там, дивись,поближче до місцевих виборів і пан ВІЛКУЛ очолить демонстрації співгромадян проти забудови Кривого Рогу з порушенням генплану міста та ігноруванням законних прав громади вирішувати питання місцевого самоврядування.

Микола КОРОБКО
Переглядів: 975 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: