PP

     П`ятниця, 26.04.2024, 01:45



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Серпень » 16 » ЗРОСТАЄ АКТИВНІСТЬ ПРАВОЗАХИСНИКІВ
08:29
ЗРОСТАЄ АКТИВНІСТЬ ПРАВОЗАХИСНИКІВ
Активісти Криворізького міського об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса ШЕВЧЕНКА та міського правозахисного товариства під керівництвом народного депутата України першого скликання Миколи КОРОБКА останнім часом перейшли до більш активних дій у справі з контролю в місті мовно-інформаційного простору України. У висліді Криворізька регіональна державна телерадіокомпанія «Криворіжжя» внесла зміни у свою редакційну політику. Зокрема, раніше вона зазначала: «Журналісти телерадіооб’єднання виключають у своїй роботі ідеї ксенофобії і націоналізму». Тепер адміністрація змінила термін «націоналізм» на «нацизм».
Просвітяни писали про це неодноразово у своїй газеті, але тоді адміністрація «Криворіжжя» на такі публікації жодним чином не реагувала. І лише після того, як було зроблено заяву від редакції газети на адресу певних структур, потрібні зміни до тексту редакційної політики були внесені.
Криворізькі просвітяни уже вісім років поспіль беруть участь у популяризації на Криворіжжі найкращих фільмів Міжнародного фестивалю про права людини в Україні.. Цю справу в місті та околицях успішно розвивають Микола КОРОБКО та його заступник Олександр ЧИЖИКОВ, а інформацію про діяльність активістів подає редактор «Криворіжжя» Олена МАКОВІЙ у радіовипусках.
Представниця правозахисного товариства Світлана ДЯКОВА увійшла до складу громадської ради при районній державній адміністрації, а заступник голови товариства полковник Петро ЛИСЕНКО, який одночасно керує місцевим осередком Спілки офіцерів України, впроваджує низку змін, аби діяльність криворізьких правозахисників і просвітян була помітнішою в інтернет-просторі.
Сергій ЗІНЧЕНКО,
редактор газети «Промінь Просвіти», м. Кривий Ріг, газета української діаспори в США «Свобода», число 24 від 12 червня 2015 року.
Переглядів: 587 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: