PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 11:07



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Березень » 28 » Зовсім скоро третина українців може залишитися без телебачення
17:49
Зовсім скоро третина українців може залишитися без телебачення
Народний депутат Микола ТОМЕНКО заявив, що якщо не відтермінують перехід на цифрове мовлення в Україні, третина населення з червня може залишитися без телебачення. Про це повідомляє прес-служба БПП.
"Уже 15 червня цього року заплановано вимкнути аналогове мовлення приблизно в третині областей України, а потім поетапно вимкнуть аналогове мовлення по всій Україні. Правда, досі ніхто точно не може пояснити, чи забезпечив цифрове покриття всієї країни сумнозвісний «Зеонбуд», який відповідає за перехід на цифрове мовлення", - заявив ТОМЕНКО, цитує ukr.lb.ua. Як приклад він навів ситуацію в проблемному для покриття Закарпатті, яке потрапило в перший етап відключення аналогового сигналу. При цьому нардеп зазначив, що уряд зупинив фінансування закупівлі приймачів цифрового мовлення для соціально незахищених категорій населення.
У зв'язку із цим ТОМЕНКО вважає, що необхідно або обґрунтовувати необхідність перенесення терміну переходу на цифрове мовлення з 15 червня 2015 року, або забезпечити перехід поетапно з паралельним функціонуванням аналогового і цифрового на певний час.
Україна має міжнародні зобов'язання (згідно з угодою, підписаною в Женеві 2006 року) до 17 червня 2015 року перейти від аналогового до цифрового мовлення. Міжвідомча робоча група з вирішення проблемних питань реалізації в Україні програми впровадження цифрового телерадіомовлення визначила 4 етапи відключення аналогового сигналу: 1-й етап - до 15.06.2015 року Київська, Чернігівська, Житомирська, Рівненська, Волинська, Львівська, Закарпатська, Харківська, Сумська області й Автономна Республіка Крим; 2-й етап - до 31.12.2015 року Івано-Франківська, Хмельницька, Вінницька, Чернівецька, Одеська області; 3-й етап - до 30.06.2016 року Полтавська, Тернопільська, Черкаська, Кіровоградська, Миколаївська, Херсонська, Дніпропетровська, Запорізька області; 4-й етап - до 31.12.2016 року Луганська, Донецька.

Експрес онлайн, 23 березня 2015 року
Читайте більше тут: http://expres.ua/news....chennya
Переглядів: 448 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: