PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 03:14



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Червень » 11 » Задля розв’язання проблем, пов’язаних з боями в зоні АТО
20:55
Задля розв’язання проблем, пов’язаних з боями в зоні АТО

Метою заходу, який відбувся 4 червня у гарнізонному будинку офіцерів на Макулані, було проведення відповідної роз’яснювальної роботи та надання всебічної підтримки учасникам антитерористичної операції і членам сімей загиблих військовослужбовців щодо компетентного вирішення проблемних питань.
Зустріч розпочалася зі вшанування пам’яті загиблих героїв хвилиною мовчання. Далі фахівці фінансового та гуманітарного профілю Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, офіцери управління оперативного командування «Схід», районних військкоматів, управління соціального захисту населення у місті, а також - Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області розповіли присутнім про систему соціального захисту, норми грошового забезпечення учасників антитерористичній операції, особливості виплати їм винагород, правила та принципи нарахування грошового забезпечення, а також надали практичні поради, як діяти у тому чи іншому випадку.
Особливої уваги присутніх потребували питання щодо порядку надання військовослужбовцям статусу учасника бойових дій, повернення полонених військовослужбовців, а також отримання інформації про воїнів, які вважаються зниклими безвісті, а ще - особливості призначення пенсій по інвалідності, у зв’язку із втратою годувальника тощо.
На жаль, багато питань, що були поставлені вкрай обуреними родичами, виходили за межі відповідальності і компетенції спільної робочої групи. Але керівник заходу пообіцяв організувати наступну зустріч з іншими відповідальними компетентними особами не пізніше тижня потому.
Слід зауважити, що екскомбат 40 батальйону територіальної оборони «Кривбас» полковник Олександр МОТРІЙ повідомив кореспонденту «Променя Просвіти», що на даний момент питання з отримання статусу УБД військовослужбовцями «Сталевого батальйону» повністю знято. Всі «кривбасівці», що були в зоні АТО, офіційно отримали цей статус.
Захід відбувався за дорученням першого заступника Міністра оборони України Івана РУСНАКА.

* * *

5 червня у Кривому Розі розпочалися командно-штабні навчання з територіальної оборони, в яких беруть участь військовослужбовці Збройних Сил України та органи місцевої влади.
Військові комісаріати провели практичне оповіщення, збір військовозобов’язаних та укомплектували визначені підрозділи територіальної оборони. Особовий склад пройшов медичний огляд та отримав особисту зброю.
На даному етапі проводиться робота щодо удосконалення системи управління силами та засобами територіальної оборони в ході виконання завдань. Під час проведення занять з тактичної, вогневої, інженерної, військово-медичної підготовки здійснюватиметься бойове злагодження підрозділів. Після цього визначені підрозділи розпочнуть практичне виконання завдань у зоні територіальної оборони.
Під час тренувань бійці загонів територіальної оборони освоять військову топографію, вогневу, тактичну, медичну, інженерну та психологічну підготовки, пройдуть навчальний курс щодо вимог законодавства України з питань оборони, деяких статей Кримінального Кодексу.
7 червня 2015 року військовозобов’язані криворіжці, які вперше стали до лав захисників України у складі загону тероборони, урочисто склали Військову присягу на вірність українському народові.
Навчання триватимуть до 12 червня. В подальшому особовий склад загону залучатиметься на періодичні навчальні збори.

За матеріалами сайту МОУ та власних джерел «Променя Просвіти» підготував Петро ЛИСЕНКО







НАСВІТЛИНАХ: під час зустрічі в гарнізонному будинку офіцерів.
Фото автора.

Переглядів: 527 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: