PP

     Четвер, 25.04.2024, 23:35



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Грудень » 10 » За забруднення довкілля платять забруднювачі. Але не всі...
13:50
За забруднення довкілля платять забруднювачі. Але не всі...
Як повідомила прес-служба Дніпропетровської організації Української Народної партії, уряд України видав розпорядження від 3 листопада 2010 року № 2047-р «Про скидання надлишків зворотних вод у р. Інгулець», яким дозволено чотирьом підприємствам (ВАТ «Криворізький залізорудний комбінат», ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», ВАТ «Суха Балка», ВАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат», ВАТ «Північний гірничо-збагачувальний комбінат») протягом півроку скидати в Інгулець неочищені стоки. На двох останніх із названих вище підприємств донедавна генеральним директором, а потім - почесним генеральним директором був ОЛЕКСАНДР ВІЛКУЛ – нинішній керівник держадміністрації Дніпропетровської області.
Прес-служба Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Херсонській області повідомила, що в ході дослідження було з’ясовано: у воді перевищена гранично допустима концентрація (ГДК) шкідливих речовин за цілою низкою параметрів. Солоні рудникові води, які скидаються у відкриті водні басейни, завдають непоправної шкоди довкіллю. У межах міста вони знищили річку Саксагань, на Херсонщині підтопили і засолонцювали величезні площі суходолу, отруюють рослинний і тваринний світ ріки Інгулець, роблять непридатною для пиття воду, яка постачається до Кривого Рогу та до багатьох інших населених пунктів.
Практика регулярного подовження подальших дозволів на скиди існує ще від радянських часів. Більше ніж за п’ятдесят років не вжито жодних практичних заходів для припинення скидання рудникових вод у відкриті водойми. Характерно, що про появу згаданого урядового розпорядження повідомило Державне управління охорони навколишнього природного середовища у Херсонський області. Подібне управління нашої області скромно відмовчується.

Микола Коробко
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1718 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: