PP

     Четвер, 28.03.2024, 12:03



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Лютий » 27 » За ризиком дефолту Україна поступається лише Греції
14:01
За ризиком дефолту Україна поступається лише Греції
Спроби України домогтися зниження ціни на імпортований російський природний газ на передодні президентських виборів замість дотримання умов надання чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) стурбували інвесторів. Ризик дефолту держави виріс вище за аналогічний показник Аргентини вперше за два роки, пише агентство Bloomberg, передає УНН.
Як зазначило видання, здатність України виплатити 11,9 млрд дол. зовнішніх боргів цього року поставлена під сумнів, і за ймовірністю дефолту державу випереджає лише Греція. "У той час як Україна стоїть на порозі збільшення дефіциту платіжного балансу, уповільнення економічного зростання та обмеження доступу до світових ринків капіталу, Президент Віктор Янукович відмовився підвищувати тарифи на газ для населення, що було умовою відновлення співпраці з МВФ", - йдеться у повідомленні агентства. На думку фахівця Raiffeisen Kapitalanlage Рональда ШНАЙДЕРА, такий крок В.ЯНУКОВИЧА був політично мотивований. "Це питання про готовність платити політичну ціну. Скептицизм щодо України буде збільшуватися без відновлення співпраці з МВФ", - сказав він.
Зазначимо, що уряд України прогнозує уповільнення зростання ВВП в 2012 році до 3,9% з 5,2% роком раніше у зв'язку з ризиками скорочення експорту в країни єврозони.

Денис ШПІЛОВ, УНН, 22 лютого 2012 року
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 787 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: